Ако Бойко Борисов се кандидатира за президент и бъде избран,

...
Ако Бойко Борисов се кандидатира за президент и бъде избран,
Коментари Харесай

Тома Биков: ГЕРБ търси президент, който да бъде арбитър на обществото

Ако Бойко Борисов се кандидатира за президент и бъде определен, президентството ще продължи да се приема като страна по един политически спор, означи в предаването „ Тази неделя “ Тома Биков от ГЕЛБ.

„ Нашата цел е тъкмо противоположната, по тази причина поддържаме проф. Герджиков – желаеме президентството да се върне към своята същина на институция, в която другите гледни точки и спорещи страни да седнат на една маса и да реализират единодушие по съществени тематики пред нацията “, добави той.

Според Биков въпросът е хората да схванат, че има претендент, на който може да се гледа като опция за разрешаването на тази политическа рецесия.

„ Не възприемаме президентските избори като футболен мач, ние не подлагаме на критика господин Радев, а неговото държание като президент. Ако продължим с футболната прилика, президентът би трябвало да бъде съдията на мача. Ние имаме арбитър на мача, който непрестанно се пробва да вкара гол на един от двата отбира “, разяснява Биков.

Той уточни, че ГЕРБ търси президент, който да бъде съдия на обществото, да бъде примирител, да е в положение да чуе и разбере другите гледни точки.

Според Тома Биков Борисов не е надалеч от този вид държание, само че е възприеман от голяма част като една от двете спорещи страни.

„ Да се взема решение този спор сред Борисов и Радев на президентските избори за мен е безсмислено, тъй като компликациите и огромните провокации ще дойдат по-късно “, означи Биков.

Според него във всяка президентска конкуренция съвсем постоянно има изненади.

„ Не издигаме партиен претендент, тъй като е такава обстановката. Напълно осъзнато сме подготвени да се надскочим като партийна конструкция и представители на една политическа мощ и го вършим съзнателно в името на това България да има стойностен президент, който да бъде президент на Република България, а не на ГЕРБ, на Българска социалистическа партия, на протестиращите, на положителните, на неприятните и на всички останали, на които се разделяме сега “, сподели още Тома Биков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР