Ако беше спазена рутинната, по-често срещаната в НК, процедура и

...
Ако беше спазена рутинната, по-често срещаната в НК, процедура и
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев: Ако в България имаше прокуратура, Борисов трябваше да бъде арестуван и разследван още през 2011

Ако беше спазена рутинната, по-често срещаната в Наказателен кодекс, процедура и се изиска авансово позволение от Специализирания углавен съд, тогава на първата минута Гешев щеше да знае, че е постъпило такова искане от Министерство на вътрешните работи, на втората господин Борисов би схванал и можеше да е, в случай че не в Дубай, най-малко да е в Сърбия, а да не приказваме какво можеше да се случи с доказателствата по делото. Това сподели в “Денят започва” юрист Михаил Екимджиев във връзка задържавеното на някогашния министър председател Бойко Борисов и членове на ГЕРБ.

Той, обаче, означи, че юристът на Борисов - Менко Менков, не е бил позволен близо половин час, което е “без подозрение е нарушаване и оставя горчив вкус”.

“Както и обстоятелството, че госпожа Менда Стоянова от медиите схваща, че е задържана и ме питаше в каква процедура се намираме и какво става, тъй като това е брутално нарушаване на презумцията за невиновност и по тази причина евентуално ще има дело против Министерство на вътрешните работи в България или Страсбург”, допусна авдокатът.

По мотив реакциите на политиците от ГЕРБ, които приказват за полицейски произвол и политическа принуда, Екимджиев предложи да си напомним началото на 2010 година:

“Когато по сходен метод, само че с ориентирани оръжия, с лазерни мерници, служителите на реда на Борисов и Цветанов влиза в спалните на лица - имам предвид въпросите на Борислав Гуцанов, ареста на Николай Цонев, който беше избран от един велможа прокурор като “абсолютен престъпник” и това го гледахме по малките екрани - та онази грубост е несравнима с леките прояви на полицейщина, на които бяхме очевидци нощес.”

Според него, в случай че в България имаше прокуратура, Борисов трябваше да бъде задържан и разследван още през 2011 година.

“Всички чухме тогава, по какъв начин разпорежда на Ваньо Танов - тогавашния началник на “Митниците” да спре инспекция в пивоварна “Леденика” на Мишо Бирата. После и двамата се споминаха някак скоропостижно”, добави той.

Какво още сподели юрист Михаил Екимджиев вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР