Ако БЪРД беше истинска разследваща медия, щеше наистина да разследва

...
Ако БЪРД беше истинска разследваща медия, щеше наистина да разследва
Коментари Харесай

Асен Василев за разследването на Бърд: Не били компютри, а компоти

Ако БЪРД беше същинска проверяваща медия, щеше в действителност да проверява и да откри истината, а истината е:

Сградата на ул. „ Чаталджа “ 3 е купена от компания „ СТВ Консълтинг “ ЕООД през 2019 година за създаване на офис на компанията. Покупката е осъществена с банков заем в размер на 2,9 млн. лева, който включва цената на парцела (по оценка на банката) и средства за цялостна реорганизация на постройката. Реконструкцията е приключена през 2021 година През май 2021 година излизам от компанията и с това завършва моето присъединяване в „ СТВ Консълтинг “ ЕООД, което е видно и от Търговския указател. По информация от сегашния притежател на компанията (която е и обществена в Имотния регистър), офис постройката е продадена на 7 септември 2023 за 3,1 млн. лева Със средства от договорката е погасен остатъкът от заема за ипотеката на постройката в размер на 2,46 млн. лева (информация, проверима в Кредитния регистър). Сделката е осъществена през брокерска организация на пазарна цена и заплащането е по банков път. Не единствено, че не познавам купувача, само че и считам за неуместно и злонамерено замесването на името ми в скалъпена история за нещо, което се случва две години и половина откакто съм излязъл от компанията.

По мотив купувача, в случай че БЪРД беше същинска проверяваща медия, щеше да откри, че лицензът на въпросния покупател на постройката за ТОЛ-системата е публикуван през 2019 година, когато изобщо не съм бил в политиката.

И с цел да сложа край и на тези спекулации напомням, че нашият кабинет през 2023 година за първи път отстрани монопола на ТОЛ-оператора, като издаде лицензи на още две компании. И още две са в развой на интеграция.

Опитът от досегашното ми взаимоотношение с БЪРД демонстрира, че обстоятелствата не са на респект в тази медия. И в този случай тя още веднъж е източник на дезинформация. Оставям на вас да прецените дали това е елементарен непрофисионализъм или е част от политическа офанзива.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР