Ако банята ви е пълна с най-разнообразни продукти за грижа

...
Ако банята ви е пълна с най-разнообразни продукти за грижа
Коментари Харесай

Ако прекалявате със сухия шампоан, косата ви няма да е доволна

Ако банята ви е цялостна с най-разнообразни артикули за грижа за косата, а уредите, които употребявате, са последно потомство, то е обикновено да очаквате гривата ви да е в съвършено положение.

И въпреки всичко откривате, че краищата ви са прекомерно сухи, цъфтежите са много постоянно срещани и колкото и да се пробвате, не можете да я постигнете прическата, към която се стремите. Познат ли ви е този сюжет?

На нас до болежка. Оказва се, че “прекалено хубаво не е на хубаво ” важи с цялостна мощ, когато приказваме за грижата за косата ни. Да, постоянните визити при фризьора са нещо наложително, а сухият шампоан е обичаното ни откритие след интернета, само че както с всичко останало и с тях не трябва да се прекалява.

И това са единствено два от редицата нездравословни привички, с които по никакъв начин не оказваме помощ на положителния й тип.

 Ако прекалявате със сухия шампоан, косата ви няма да е удовлетворена

Сресвате я, до момента в който е още мокра

За някои от вас това евентуално е напълно разумно, само че съгласно звездният коафьор Жустин Маржан, доста хора не знаят, че гребените и четките нямат място в мокрите кичури. “Хората не осъзнават, че когато косата е мокра, тя е еластична и доста по-податлива на увреждане. Важно е да се отнасяте с повече внимание към мокрите кичури, ” споделя тя. Разбира се, има четки, които са особено основани за разплитане на възли в мокра коса, само че класическите им събратя би трябвало да запазите само за моментите, в които тя е идеално суха.

Спите на памучни възглавници

Сигурно сте чували, че с цел да бъде косата красива, би трябвало да спите на възглавница от сатен. Е, става известно, че това не е единствено остроумен рекламен трик. “Спането върху памучни възглавници предизвиква цъфтежи и кара косата да бухва, ” споделя звездният фризьор Синтия Алварес. Освен това изсмуква хидратацията от вътрешността на косъма.

Стилизирате я на оптималната температура

Няма нищо неприятно в това да притажавате най-модерните и мощни сешоари, маши и преси. Но да ги употребявате на най-висока степен не е добра концепция. “Мит е, че колкото повече са градусите, толкоз по-добре е стилизирана косата ви, ” предизвестява Маржан. Това важи за всички принадлежности, само че с особена мощ се отнася за сешоарите. Освен в случай че косата ви не е прекомерно гъста и с доста пълен косъм, можете умерено да я сушите и на най-ниската степен. И колкото и неуместно да ви звучи: в никакъв случай, в никакъв случай не използвайте преси и маши на мокра коса. Да, хората го вършат.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР