„Ако българският съд потвърди масовия пробив в персоналната сигурност, това

...
„Ако българският съд потвърди масовия пробив в персоналната сигурност, това
Коментари Харесай

Радев за шпионския скандал: Вместо самохвалство, трябва да се отговаря на тежки въпроси

„ Ако българският съд удостовери всеобщия пробив в персоналната сигурност, това значи, че имаме бездънен вътрешен проблем, който компрометира освен националната ни сигурност, само че и тази на съдружниците ни и злепоставя тежко България “.

Това съобщи президентът Румен Радев във връзка разкритата незаконна група за шпионаж в интерес на Русия. Той не бе коментирал досега шпионския скандал.

„ Вместо фукане, би трябвало да се дава отговор на тежки въпроси – за какво високопоставени чиновници в Народното събрание и Министерство на защитата, чиито инспекции и допуск се издават от служби, директно подчинени на министър-председателя, предават националната ни сигурност? Защо се подценява фактът, че организацията и контролът на политиката за отбрана на класифицирана информация се реализира от Министерски съвет? “, попита Радев.

Президентът чака освен цялостно следствие на случая, само че и изчерпателен разбор на аргументите, които водят до такова положение на националната ни сигурност. Той чака най-много ефикасни ограничения за нейното подсилване.

„ Затова идващото държавно управление го чака доста работа, с цел да възвърне държавността след ръководството на настоящия министър председател “, сподели Румен Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР