Ако българи са имали намерение да използват празничните дни за

...
Ако българи са имали намерение да използват празничните дни за
Коментари Харесай

Консулът ни в Ниш призова българите: Ако сте планирали ходене в Пирот по празниците, отменете го!

Ако българи са имали желание да употребяват празничните дни за посещаване на Пирот, да трансформират проектите си, рисково е.

 

Това прикани генералният консул на страната ни в Ниш Димитър Цанев. Причината - оповестеното изключително състояние след дерайлиралия трен с амоняк.

" Внимателно се подхожда към дерайлиралия вагон, защото не е ясно дали течът на газа е овладян. Доколкото имаме информация, той е паднал в реката, което води до приключване на газ и във водата, а това ще нанесе провали и върху флората и фауната.

Извънредното състояние остава. То е до края на 26 декември. Местните управляващи се надяват, че облакът амоняк ще се разнесе разследване напразно, който се чака, само че все още към момента има останки в атмосферата. Поради това и ние насочваме апел към нашите съграждани, които са възнамерявали да посетят Пирот в почивните дни, да се въздържат, защото има заплаха да пострадат. " Това съобщи пред bTV генералният консул на България в Ниш Димитър Цанев.

" За благополучие, няма потърпевши български жители. От намиращите се сега в болница има един-два случая с по-тежко положение, само че доколкото имам информация, няма заплаха за техния живот ", добави той.

" На хората е неразрешено да излизат, анулирани са занятията в учебните заведения. Отправени са рекомендации да се стои у дома и при опция хората да уплътнят своите прозорци, с цел да не влиза въздух извън ", обясни той изключителното състояние в Пирот.

 

Няма потърпевши българи при случая с трен с амоняк в Сърбия, при който има една жертва и десетки потърпевш, сподели още той.

Петима наши сънародници са били прегледани и по-късно са освободени от болница. Повече от 50 души са интоксикирани. 8 души са изпратени в болница в Ниш, а останалите са настанени в Пирот. Те се оплакват пот респираторни проблеми и гадене, заяви bTV.

Един от вагоните на композицията пада в реката, което заплашва и флората и фауната. В Пирот е оповестено изключително състояние. На хората се предлага да не излизат на открито и да уплътнят прозорците си.

Засега не са ясни аргументите за случая. Но секторът, в който се е случил, е с по-остри завои тук-там, изясни консулът ни.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР