Ако бъдат разположени американски ракети в Европа, Русия ще бъде

...
Ако бъдат разположени американски ракети в Европа, Русия ще бъде
Коментари Харесай

Путин: Насочваме новите си оръжия към САЩ, ако разположат ракети в Европа

Ако бъдат ситуирани американски ракети в Европа, Русия ще бъде принудена да одобри огледални и асиметрични ограничения.

Това предизвести президентът на Русия в годишното си обръщение пред Федералното заседание, представен от съветски медии.

По време на речта си съветският водач отдели изключително внимание на проблемите в страната , само че в края засегна и външнополитически въпроси.

Путин акцентира, че сигурността на Русия абсолютно ще бъде обезпечена.
 Няма да се върнем към комунизма, разгласи Путин пред Народното събрание Обновена
Няма да се върнем към комунизма, разгласи Путин пред Народното събрание

Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин в годишното си обръщение пред Федералното заседание

Русия не е заинтригувана от борба със Съединени американски щати , увери той и прикани Съединени американски щати да изоставят илюзиите за световно военно предимство.

Владимир Путин също по този начин прикани Съединени американски щати по-честно да обосноват решението си за напускането на Договора за очистване на ракетите със междинен обсег , както го направи Джордж Буш за Договора за противоракетна защита.

Русия няма желание първа да разполага ракети със междинен обсег в Европа, продължи той и предизвести, че разгръщането на американски ракети на Стария континент е опасност за международната сигурност.
 Снимка 407685
Източник:

Той означи, че има страни по света, които създават такива ракети за разлика от Съединени американски щати и Русия.

Текущата интернационална обстановка не приказва за ескалация. Съединени американски щати към този момент се пробваха и не съумяха да реализират предимство над Русия с създаването на антибалистични ракетни благоприятни условия. Русия отговори на тези дейности, с цел да резервира качествата си за въздържане, сподели Путин.

Но в случай че Съединени американски щати разположат ракети наоколо до Русия , Москва ще бъде принудена да реагира по същия метод. Ако това се случи, Русия няма да нападна единствено площадките с ракети, които ни заплашват, само че и местата, където се вземат решенията по отношение на тези ракети , заплаши Владимир Путин.

Американците нарушават изискванията на Договора за очистване на ракетите със междинен обсег по умел метод като разполагат установки в Източна Европа , които могат да се употребяват и за " Томахоук ", както и посредством потребление на ракетите със междинен обсег като цели по време на антиракетни проби, изясни той.
 Снимка 407684
Източник:

Решението на Съединени американски щати едностранно да изоставен контракта , по думите му, е измежду най-значимото развиване през днешния ден. Путин повтори още веднъж, че Русия не създава неразрешени от контракта технологии.

Русия желае мир, увери той и акцентира, че американският хайлайф е в илюзия, защото има вяра в американската изключителност. По думите му Русия не е опасност за другите страни и дейностите на Москва са в отговор на това, което вършат Съединени американски щати и съдружниците им.

Политиките на Вашингтон са н едалновидни, деструктивни и в последна сметка подкопават ползите на Съединени американски щати , счита той.

Русия е и ще бъде суверенна страна. Някои страни могат и да не са суверенни, само че не и Русия. Това е аксиома, разгласи той и уточни предпочитани посоки във външната политика - подсилване на доверието и разширение на съдействието в разнообразни сфери.

Всеки би трябвало да разбере, че Русия може да съществува единствено като суверенна страна и в никакъв различен потенциал. Договаряне с Русия значи намиране на обща база, а не да й се диктува. Външнополитическите цели на Русия са транспарантни и ясни - усилване на доверието, унищожаване на границите сред народите и създаване на по-безопасен свят, разгласи Владимир Путин.

Според него равноправните връзки с Китай са значим фактор, само че също огромно внимание е отделяно на развиването на съдействието с Индия.
 Снимка 407683
Източник:

Путин приказва и за новите съветски оръжия. По думите му новата хиперзвукова ракета " Циркон " се движи със скорост от повече от 9 Mach . Военноморските сили, заяви той, ще получат седем нови подводници в границите на 2-3 година

Русия форсира разгръщането на някои военни активи, в това число противокорабна ракета " Циркон " и няколко кораба , добави съветският водач.

Путин разкри още, че е почнало серийно произвеждане на комплекса " Авангард ", организират се тествания на междуконтинентална ракета " Сармат ", а лазерната установка " Пересвет " и авиационният комплекс с хиперзвукови ракети " Кинжал " са удостоверили неповторимите си характерности. Продължават тестванията на многоцелевата морска система " Посейден ".

Речта на Владимир Путин продължи към 90 минути.

Съединени американски щати потвърдиха по-рано този месец, че напущат Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег . По време на речта за Състоянието на съюза президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп удостовери, че излизат от контракта с Русия.

Руският водач Владимир Путин разгласи, че Русия ще приключи присъединяване си в контракта в отговор на решението на Вашингтон.

Договорът за очистване на ракетите със междинен обхват е подписан през 1987 година от президента на Съединени американски щати Роналд Рейгън и последния руски водач Михаил Горбачов. Договорът от 1987 година лимитира производството, потреблението и съхраняването на балистични ракети с наземно базиране със междинен (от 1000 до 5500 километра) и дребен обсег (от 500 до 1000 километра).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР