Ако АМ Хемус е строителна илюзия, то според мен управлението

...
Ако АМ Хемус е строителна илюзия, то според мен управлението
Коментари Харесай

Арх. Шишков: От оставката на Фандъкова зависи развитието на София

Ако Автомагистрала " Хемус " е строителна заблуда, то съгласно мен ръководството на Фандъкова се трансформира към този момент в управническа заблуда. От едната страна имахме една заблуда по какъв начин ще построим автомагистралата, а в този момент в София общо взето имаме една заблуда, че имаме ръководство. Моделът при Автомагистрала " Хемус " и " Автомагистрали " ЕАД се повтаря и при Столична община, където една и съща компания поема поръчките. За 2020 година тя е имала 15 млн. лв., от които над 12 млн. са върнати на подизпълнители т.е. налице още веднъж е " ин хаус " процедура Това съобщи в студиото на ФАКТИ арх. Иван Шишков, някогашен зам.-министър на регионалнато развиване и благоустройство в служебния кабинет на Стефан Янев.

" Последните 4 година не се вземат решение проблеми, а единствено се отсрочват. Единият е Борисовата градина, стои и казусът с неналичието на идея за плануваните озеленявания, съвсем никаква идея за детските градини. С утвърждението на Общ устройствен план през 2006 година има механизъм по какъв начин този проект на процедура да се трансформира в действителност. 15 година по-късно, когато изтекоха всички периоди за отчуждаване на всички обществени мероприятия, приказваме по какъв начин занапред ще вършим нещо. Това е неуспехът на цялостната политика. В момента единственото, което интересува кмета на София и доближените ѝ, е в границите на идната година и половина да приказват за концепции, да приказват за това какво ще се случи. Ако загубим и тази година и половина, всеки ден е изгубен за София ", разяснява арх. Шишков.

Той съобщи, че Йорданка Фандъкова би трябвало да бъде помолена най-настойчиво да си подаде оставката.

" Градът се развива, само че общината не пое никакъв курс да взе участие в това развиване, на процедура общината не взе участие в това развиване. Инвеститорите са тези, които построяват инфраструктурата, общината съвсем нищо не построява. Наистина не знам какво прави общината - управническа заблуда. От оставката на Фандъкова зависи развиването на София. Боли ме, че градът стартира доста да изостава. Парадоксът е, че имаме частни вложители, имаме инвеститорски интерес и общината се пробва да пречи на вложителите, а не да ги употребява, с цел да развие града. Вместо това общината се пробва да ги изкара отговорни, че строят. Ами вземете част от парите на вложителите и направете инфраструктура, само че с ясни механизми ", прикани той.

Арх. Шишков изясни още, че оставените от екипа им в напреднала фаза на придобиване позволение за градеж IV,V и VI лот на " Хемус " към момента нямат подобен. Не е утвърден и ПУП-а за Автомагистрала " Европа ", която се строи напълно с европейски пари и всеки ден на закъснение значи загуба.

Целия диалог с арх. Иван Шишков гледайте във видеото:

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР