Академикът от Китайската инженерна академия Ли Лянцзюан заяви във вторник,

...
Академикът от Китайската инженерна академия Ли Лянцзюан заяви във вторник,
Коментари Харесай

Изготвят ваксина за коронавируса в Китай до три месеца

Академикът от Китайската инженерна академия Ли Лянцзюан съобщи във вторник, че Китай може да измисли ваксина за бързо разпространяващия се ковид до три месеца.

" Китай евентуално ще има ваксина против новия ковид за социална приложимост в границите на три месеца, което ще включва месец и половина разработка и месец и половина на проби ", съобщи китайският епидемиолог, представен от БНР.

По-рано през днешния ден Китай разгласи, че броят на умрелите от смъртоносния вирус е повишен до 106, а броят на инфектираните е надвишил 4500, като единствено в границите на последния ден (между 27-и и 28-и януари) е имало близо 1500 нови случая. Китайският президент Си Цзинпин пък организира среща в Пекин с генералния шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус, уточни във вторник негово представител.

На срещата са участвали и други китайски чиновници, които са имали за цел да осведомят СЗО за настоящата обстановка с ковид в Китай. Твърди се, че те са разговаряли за вероятни други възможности за евакуация на жители от регионите, които се борят с огнището на болестта и за лекуването на чужденци. Съединени американски щати, Франция, Япония и Южна Корея към този момент обявиха, че желаят да изтеглят своите жители от град Ухан.

Междувременно редица задгранични жители от по-бедните африкански страни се оплакаха, че нямат късмет да бъдат евакуирани от техните лични държавни управления.

 

Канал 3

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР