Академик победи с 89:85 Черно море Тича в среща от

...
Академик победи с 89:85 Черно море Тича в среща от
Коментари Харесай

Академик започна с победа серия от 3 домакинства

Академик победи с 89:85 Черно море Тича в среща от НБЛ.

Първата четвърт гостите поведоха с 24:16, само че във втората Академик се наложи с 27:16.

В третата четвърт Академик завоюва с 29:23, а последната завърши при 22:18 за Черно море.

Най-резултатен за Академик стана Дайшон Найт с 32 точки, 16 добави Николай Николов, а с 10 се регистрира Николай Титков.

За Черно море Цветомир Куртев стана най-резултатен с 20 точки.

Следващият мач на Академик е на 16 април – домакинство на Ямбол.

ОТЗИВИТЕ СЛЕД АКАДЕМИК – ЧЕРНО МОРЕ

Даниел Клечков – треньор на Черно море

Днес това ни е най-силният мач в нахлуване, който сме правили от началото на сезона. Нямаме мач с 55% от тройката – това направи мача еднакъв и забавен. Отново губим битката и позволяваме повече неточности от съперника. Поздравявам момчетата, тъй като се стараха и имаха вяра в успеха. Те би трябвало да играят по този метод. Определено когато вкарваш нещата наподобяват по този метод, когато имаш невисок % става доста мъчно, с цел да можеш да се доближиш. Ние знаехме, че ще е мъчно през цялото време. Имахме предпочитание да влезем в плейофите, само че е извънредно мъчно с млади и неопитни. Днес ни липсваше и най-опитния играч. Бих споделил, че това е един добър опит, добра година и всеки да си направи самокритика и равносметка. Мисля, че е потребно и за напред ще става все по-добре.

Йордан Янков – треньор на Академик

Важно е, че победихме през днешния ден тима на Варна. Може би подценихме Черно море, които не можеха да употребяват техния висок състезател и техния капитан. Благодаря на публиката, че ни поддържа през безусловно целия мач. Изиграхме два доста положителни мача против мощни тимове, само че се случва и да изиграем слаб мач. Чисто като статистически индикатори се опитахме да вкараме експанзия в мача. Варна играят добре и по тази причина се завърза резултата. Дайшон има 32 точки, само че в случай че идващите ни мачове са такива по-добре е да няма 30 точки. Моята концепция за баскетбол е да играем екипен баскетбол. Днес имаме 14 асистенции, ще има диалози с играчите с всеки по настрана и би трябвало да намерим къде беше повода в това едва показване. Имаме класни състезатели и през днешния ден чакам малко по-лесен мач. Надявам се още в събота да играем по друг метод с друга сила и да играем по-отборен баскетбол.

Дайшон Найт – състезател на Академик

Доста тежък мач се получи. Мисля, че те са много положителни бойци, настрана са и млади и се раздават доста. Направиха прекрасен мач. Мачът беше доста забавен. Добър ден за мен, усещам се пресен и мощен. Понякога имаш страхотни мачове, само че от време на време не се получава. Днес беше от тези пъти, които нещата ми се получаваха. По-важното обаче е, че победихме, тъй като в случай че не го бяхме създали нямаше да има смисъл, че съм вкарал 32 точки.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР