Академик Бултекс 99 записа трудна и важна победа като гост

...
Академик Бултекс 99 записа трудна и важна победа като гост
Коментари Харесай

Академик Бултекс 99 с инфарктна победа в Самоков

Академик Бултекс 99 записа сложна и значима победа като посетител в мач от 13-ия кръг на НБЛ. При завръщането на Асен Николов като старши треньор на тима в НБЛ пловдивчани се постановиха над Рилски състезател в Самоков с резултат 98:87 след продължение. Това е втори триумф за тима след промяната на Дарко Костич на треньорския пост, откакто в четвъртък той победи Блокотехна в Балканската лига

До момента Академик е с 5 победи и 6 загуби в шампионата, като прекъсна серия от две провали, и заема шестото място, а Рилецо е трети с актив 8-4. В идващия кръг пловдивчани посрещат Академик София, а самоковци почиват.

Страхотна първа четвърт за гостите докара до сериозна преднина в тяхна изгода още след края ѝ при 29:14. Рилецобързо се съвзе и съумя да стопи част от недостига си до почивката, с цел да го създадат едноцифрен при 34:43. Пловдивчани обаче не разрешиха на противника си да се приближи повече и след нова мощна десетка имаха 15 точки задатък. При всички изгледи за победа на гостите, Рилски състезател върна интригата в мача след страхотна последна част, в която стопи разликата и с панер в последните секунди на постоянното време изравни за 75:75 и прати мача в продължение.

В добавеното време мерникът на Академик беше безмилостен и след пет следващи точни стрелби от тройката отборът не даде късмет на противника си, вкарвайки цели 23 точки единствено в продължението, с цел да си тръгне с успеха.

Петимата титуляри на спечелилите записаха двуцифрен актив като с 22 точки и 18 битки приключи Питър Олисемека, 21 плюс по 5 битки и асистенции добави Дейшон Найт, а с 20 точки се включи капитанът Васил Бачев.

За Рилски Йордан Бозов означи 23 точки, а с 18 и 11 битки се регистрира Малик Диме.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР