Академичният съвет на СУ Свети Климент Охридски се разграничи от

...
Академичният съвет на СУ Свети Климент Охридски се разграничи от
Коментари Харесай

Софийският университет се разграничи от преподавателка заради проруска пропаганда

Академичният съвет на СУ „ Свети Климент Охридски " се разграничи от историка проф. Дарина Григорова поради агитация. Това се схваща от известие, оповестено в уеб страницата на университета.

" Считаме, че материали с сходно наличие нагнетяват в допълнение съществуващото в страната публично напрежение и обслужват ползите на пропагандата, обвързвана с войната в Украйна. Изразената в изявлението позиция от Дарина Григорова е нейно персонално мнение, което няма никаква връзка с духа на Софийския университет като средище на хуманността, разсъдъка и академизма.

Намираме за неприемливо сходно държание от страна на академични учител, още повече, че в изявлението се пропагандират намерено и политически хрумвания, които директно въздействат върху настоящия публичен живот в България и уронват престижа и престижа на най-старото висше учебно заведение в страната ", гласи известието.

Става дума за изявление на професорката пред " Поглед ", в което тя споделя, че след денацификацията на Украйна, която съгласно нея е въпрос на време, ще последва денацификация и на България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР