Акад. Денков представи основните задачи пред страната ни - членство

...
Акад. Денков представи основните задачи пред страната ни - членство
Коментари Харесай

Тони Блеър ще съветва България за борбата с корупцията и изкуствения интелект

Акад. Денков показа главните задания пред страната ни - участие в еврозоната и сухопътния Шенген, още по-силно консолидиране в НАТО и гарантиране на сигурност против световните закани. Институтът " Тони Блеър " за световна смяна има експертиза да съветва страната ни във връзка с битката с корупцията, специфичните служби, въвеждането на изкуствения разсъдък в ръководството на страната и работата с жителите , добавя Българска телеграфна агенция.

Тони Блеър е един от най-дълго управлявалите английски министър председатели и е прочут като модернизатор и държавен водач, който сполучливо балансира развиването на мощна стопанска система със обществените задължения, напомнят от държавната пресслужба.  " Именно като подобен може да бъде образец за доста страни, които се пробват да създадат нужните промени ", уточни акад. Денков.

Бившият английски министър председател работи и интензивно с Украйна , като подкрепя промените в институциите на страната.

По-рано през днешния ден от държавната пресслужба оповестиха за извършена среща сред премиера Николай Денков и ръководителя на Управителния съвет на " Астра Зенека " Мишел Демаре, на която двамата са разискали подобряването на системата на опазване на здравето посредством нововъведения.

Министър-председателят срещна Демаре с въведената в България система за електронни предписания и по какъв начин тя ще ограничи злоупотребата със средствата за лекарства и лекуване. Вследствие на това ще се отвори опция да се насочат повече средства за нововъведения в опазването на здравето.

Точно нововъведенията дават вяра за лекуване на онкологичните и автоимунните болести, съгласи се и Мишел Демаре, показват от пресслужбата на държавното управление.

В рамките на Световния стопански конгрес министър председателят се срещна с първия заместител министър-председател и министър на стопанската система на Украйна Юлия Свириденко , с която разиска координацията за импорт и пренос на слънчоглед.

Николай Денков разиска и сигурността на финансовите интервенции като част от противодействието на киберпрестъпността на среща с изпълнителния шеф на " Виза " - Европа Шарлот Хог.

Премиерът Николай Денков срещна президента на Европейския научноизследователски съвет Мария Лептин с плана BgGPT. На персонална среща в Давос, където се организира Световният стопански конгрес, проф. Мария Лептин и акад. Денков са разискали провокациите и опциите за пробив в европейските научни проучвания

Българският министър председател взе участие и в полемика на тематика " Стремежът на Европа към нововъведения ", където разгласи, че с цел да имат триумфи, европейските учени и иноватори би трябвало да имат опция да опитват повече. Така ще съумеят в съревнованието със Съединени американски щати и Китай, сподели още Николай Денков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР