Air Canada се извинява, след като на пътниците им е казано да седят на покрити с повърнато седалки

...
Air Canada се извини, след като на двама пътници им
Коментари Харесай

Air Canada се извини, след като на двама пътници им беше казано да седнат на лошо почистени седалки, покрити с повръщано при предишен полет.

Подробности за инцидента, станал на борда на полет от Лас Вегас до Монреал на 26 август, бяха публикувани онлайн от пътничката Сюзън Бенсън.

„Имаше малко неприятна миризма, но в началото не знаехме какъв е проблемът. Очевидно при предишния полет някой е повърнал в тази област. Air Canada опита бързо почистване преди качване, но очевидно не успя да направи цялостно почистване“, написа Бенсън в публикация във Facebook, публикувана на 29 август.

„Поставиха смляно кафе в торбичката на седалката и напръскаха парфюм, за да прикрият миризмата. Когато явно разстроените пътници се опитаха да обяснят на стюардесата, че седалката и предпазният колан са мокри и все още има видими остатъци от повръщане в района им, стюардесата се извини много, но обясни, че полетът е пълен и не могат да направят нищо “, добави тя.

Пътниците и екипажът „спориха напред-назад в продължение на няколко минути“, пише Бенсън, преди да дойде надзорник и да повтори, че пътниците ще трябва да останат на покрити с повръщане седалки, тъй като полетът е пълен.

Бенсън продължава да разказва как пилот слязъл от самолета, за да говори с пътниците, като им казал, че „могат да напуснат самолета… и да организират полети със собствени пари, или ще бъдат ескортирани самолетът от сигурността и поставен в списъка със забранени полети!“

Обяснението беше, че са били „груби“ със стюардесата, но Бенсън оспорва това.

„Със сигурност не бяха! Те бяха разстроени и твърди, но не и груби!“ тя написа.

Въпреки че спътник се опита да обясни ситуацията, двойката беше ескортирана от самолета от охраната.

"За какво? Отказва да седи в повръщано в продължение на пет часа!“, пише Бенсън, който каза, че авиокомпанията „буквално очаква“ своите пътници „да седят в повръщано или да бъдат ескортирани от самолета и поставени в списъка за забранени полети!“

След това тя призна, че не знае дали пътниците действително са били поставени в списък за забранени полети.

„Срамувам се, че съм канадка и се срамувам от Air Canada“, написа тя. „Засрамете се, Air Canada! засрами се!"

CNN се свърза с Бенсън за допълнителен коментар.

Air Canada каза на CNN в изявление, че е поднесла извинение на клиентите, „тъй като те очевидно не са получили стандарта на грижа, на който са имали право“.

„Ние преглеждаме този сериозен въпрос вътрешно и се свързахме директно с клиентите, тъй като нашите оперативни процедури не бяха спазени правилно в този случай“, продължава изявлението.

„Оставаме в контакт с тях по този въпрос“, добави авиокомпанията.

Това не е първият инцидент с телесни течности в самолети през последните месеци.

През юни Хабиб Бата летеше от Париж до Торонто с Air France, когато малко след излитането забеляза странна миризма, идваща от пространството за краката под неговите и на жена му седалки.

„Миришеше на тор“, каза той пред CNN.

Тогава Бата забеляза мокро петно ​​на пода. Персоналът му предостави кърпички за почистване и докато ги използваше, за да търка петното, те продължаваха да се зачервяват.

Стюардеса информира колегите си и капитанът се обажда по радиото на Париж, питайки какво е петното под седалки 30A и 30B.

Новината дойде от централата на Air France: Това беше човешка кръв. Предишния ден пътник е получил това, което според Бата екипажът описва като „кръвоизлив“.

Три дни след полета си Батах се обадил от Air France и му казал, че кръвта е примесена с изпражнения.

Air France каза пред CNN, че „разбира и съжалява за неудобството, причинено от тази ситуация“ и че поддържа връзка с Battah.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР