АИКБ разпространи позицията си относно законопроекта за изменение на Закона

...
АИКБ разпространи позицията си относно законопроекта за изменение на Закона
Коментари Харесай

АИКБ против намаляване на ДДС за дрехи и лекарства

АИКБ популяризира позицията си по отношение на законопроекта за изменение на Закона за налог върху добавената стойност, изпратено до ръководителите на Комисията по икономическа политика и туризъм и Комисията по бюджет и финанси към 44-то Народно заседание на Република България:

Асоциацията на индустриалния капитал в България е на кардинална позиция в поддръжка на актуалната данъчна система на Република България, която е направена по този начин, че да обезпечава положителни и предвидими условия за осъществяването на стопанска активност в страната. Всяка смяна в системата би изложила на риск и би сложила под подозрение стабилността и предвидимостта на бизнес средата и би отправила неподходящи сигнали към предприятията и вложителите. Именно затова, стабилността на данъчната система и избягването на каквито и да е промени в нея, изключително откакто е потвърдила своята адекватност чрез непрекъснатото възстановяване на събираемостта и осъществяването на приходната част на бюджета, следва да бъде избягвано.

В същото време АИКБ регистрира сериозността и дълбочината на провокациите, пред които е сложена българската стопанска система и изключително някои нейни браншове, заради ограниченията за попречване на разпространяването на епидемията от COVID-19. Във връзка с това приветства самодейностите на законодателната и изпълнителната власт за предугаждане на ограничения за поддръжка на стопанската система като цяло, както и на най-засегнатите браншове. Като такива ограничения одобряваме предложенията за промени в Закона за налога върху добавената стойност, импортирани от господин Ципов и група народни представители. Обръщаме внимание на следните съответни моменти:
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР