AI Powered Equity ETF (AIEQ) е един успешен инвестиционен фонд

...
AI Powered Equity ETF (AIEQ) е един успешен инвестиционен фонд
Коментари Харесай

Изкуствен интелект управлява инвестиционен фонд - и то по-добре от хората

AI Powered Equity ETF (AIEQ) е един сполучлив капиталов фонд - оправя се двойно по-добре от междинните за пазара стойности. Както си проличава по името му, обаче, той е задвижван от изкуствен интелект.

AIEQ съществува от 2017 година и е взаимен план на ETF Managers Group и финтех компанията Equbot, като разполага със 102 млн. $. Какво ще прави с тях взема решение благодарение на суперкомпютъра Watson на IBM. Портфолиото му все още е с 13,5% рентабилност спрямо индексния фонд Vanguard Total Stock Market ETF (VTI), показва ETF.com

Как го реализира

Инвестиционният шеф на Equbot Крис Нативидат изяснява, че изкуственият разсъдък възнамерява своите дейности освен на база на общоприетите пазарни данни, само че също по този начин извлича информация от обществените мрежи и обществено оповестена информация.
 10 специалности, които изкуственият разсъдък евентуално ще практикува напълно скоро
10 специалности, които изкуственият разсъдък евентуално ще практикува напълно скоро

Ето кои са изложени на най-голям риск

Системата се самообучава, като задачата е да става все по-добра след всяка договорка.

" Най-добрите дни на фонда към момента предстоят. Също както с (чатбота) ChatGPT, реакциите му се трансформират и еволюират с течение на времето и обработената информация ", счита той.

Важен подтекст

AIEQ се показва добре сега, само че в сравнението с VTI в по-дългосрочен проект не е в негова изгода - хората побеждават машините както за 3-годишен, по този начин и за 5-годишен интервал, като разликата на моменти е била близо двойна. Предстои да забележим дали напредъкът през 2023 година ще бъде временен, или машинното образование фактически е направило логаритмите по-добри на пазара.

Важно е да се акцентира, че портфолиото на AIEQ е доста по-скромно - едвам 114 скъпи бумаги против над 4000 на VTI, като също така фирмите са доста разнообразни и при двата фонда има единствено две съвпадения в Топ 10 - JPMorgan Chase & Co. и UnitedHealth Group Inc.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР