Ai-Da e робот, който може да рисува хора, гледайки ги,

...
Ai-Da e робот, който може да рисува хора, гледайки ги,
Коментари Харесай

Новият Пикасо: Роботът, който рисува портрети

Ai-Da e робот, който може да рисува хора, гледайки ги, с молив в нейната бионик ръка. Зад това откритие стоят инженери от Корнуол, оповестява Reutres.

Роботът се споделя Ai-Da, кръстен на английската математичка и компютърен пионер Ада Лавлейс. Това е първият в света " ултра-реалистичен робот-художник " и задачата на основателите му е да бъде равносилен човешки еквивалент.

" Тя в действителност ще рисува и ние се надяваме да усъвършенстваме технологията, тъй че да го прави добре ", споделя Айдан Милър, притежател на английска изложба.

" Освен това като актьор, тя ще може да поддържа връзка с хората и да разчита послания ", добавя той.

Въпреки че скелетната ѝ глава наподобява напълно бездушна като предмет, тя може да реализира контакт с очите и да наблюдава хората, които се движат из стаята.

Създателите ѝ настояват, че тя ще може да се вписва в среда от хора и да прави, каквото вършат те. Тя приказва и ще може да дава отговор на въпроси.

В компютърното ѝ зрение има програмен продукт, който следи лицата на моделите и разпознава чертите, с цел да може по-късно да ги нарисува.

Благодарение на технологията Mesmer, когато Ai-Da е подготвена, тя ще бъде с дълга тъмна коса, силиконова кожа и 3D зъби и венци. Mesmer сплотява развиването на механиката и електрониката, с цел да сътвори реалистично лице с реалистични жестове.

Първото ревю на Ai-Da " Unsecured Futures " ще бъде през май в Университета Оксфорд, а скиците ѝ ще бъдат показани в Лондон през ноември.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР