ахлуването на Русия в Украйна и нарастващата инфлация са довели

...
ахлуването на Русия в Украйна и нарастващата инфлация са довели
Коментари Харесай

Войната в Украйна и инфлацията тласкат 4 милиона деца към бедност: УНИЦЕФ

ахлуването на Русия в Украйна и възходящата инфлация са довели до беднотия за още четири милиона деца в Източна Европа и Централна Азия, което е с 19% повече от 2021 година Това демонстрират данните на нов отчет на УНИЦЕФ.

" Децата носят най-тежкото задължение на икономическата рецесия, породена от войната в Украйна ", допълват от Детския фонд на Организация на обединените нации.

УНИЦЕФ прави своите изводи въз основа на изследване на данни от 22 страни. Според отчета най-засегнати са украинските и съветските деца.

" Близо три четвърти от децата, изпаднали в беднотия тази година, са в Русия (2,8 милиона) ".  Два фактора изясняват тази обстановка: Русия има огромно население и според  УНИЦЕФ се чака Брутният вътрешен продукт на страната да спадне с 8%, вторият максимален спад измежду страните, включени в разбора.

Децата, живеещи в беднотия в Украйна, са нарастнали с още половин милион, което подрежда страната на второ място, следвана от Румъния с още 110 000 деца, които са изпаднали в беднотия, отбелязва изследването.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР