Ах, този болен гръб! Може да е от прекалено дълго

...
Ах, този болен гръб! Може да е от прекалено дълго
Коментари Харесай

Най-добрите лекарства за болки в гърба според ново изследване

Ах, този болен тил! Може да е от прекомерно дълго седене, повдигане на тежък предмет, ненадейно падение или рухване, или от стареене на гръбначния дирек - каквато и да е повода, неочакваната болежка в долната част на гърба е постоянно срещано недоволство.

Всъщност болките в кръста са водещата причина за годините, прекарани в неработоспособност в международен мащаб, а болките във врата са на четвърто място, съгласно изследването " Глобална тежест на болесттите " от 2016 година Болката в долната част на гърба се назовава " остра ", когато признаците не престават сред една и 12 седмици, и " хронична ", когато болката продължава три месеца или повече.

Хората постоянно протягат ръка към болкоуспокояващи лекарства без рецепта, с цел да си оказват помощ. Но кой тип болкоуспокояващо е най-ефективен?

Ново изследване, оповестено в Journal of Orthopaedic Research, се пробва да откри това. Изследователите прегледали планини от оповестени изследвания и разкрили 18 рандомизирани клинични изпитвания, ориентирани особено към болките в долната част на гърба, които траяли не повече от 12 седмици.

В изследването са прегледани следните типове аналгетици: аспирин; ацетаминофен (Tylenol, Paracetamol и Panadol); и нестероидни противовъзпалителни средства, наричани за краткост НСПВС, които са многочислени.

Някои постоянно срещани НСПВС са ибупрофен (Advil, Motrin, PediaCare); напроксен (Aleve, Naxen, Naprosyn, Stirlescent); и целекоксиб (Celebrex, Elyxyb), който не се предлага без рецепта.

Изследователите са присъединили в изследването и мускулни релаксанти, които не се отпускат без лекарско наставление.

Проучването откри, че най-хубавият медикамент за остра болежка в долната част на гърба е композиция от НСПВС, съчетана с постановен с рецепта мускулен релаксант - тази композиция е ефикасна за понижаване на болката и инвалидността в края на една седмица.

Въпреки това, мускулните релаксанти не работят по метода, по който си мислите, сподели доктор Елиана Кардозо, помощник по рехабилитационна медицина в Медицинското учебно заведение в Айкан в планината Синай в Ню Йорк.

" Те не отиват до мускула и го отпускат. Вместо това те работят централно в мозъка ни, където ни приспиват и това отпуска тялото ни ", споделя Кардозо, който не е взел участие в изследването.

" Трудно е да ги употребявате денем за болежка ", добави тя. " Лично аз обичам да употребявам мускулни релаксанти за хора, които имат болежка през нощта. "

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР