Агресивно е да ви гледам в очите и да кажа

...
Агресивно е да ви гледам в очите и да кажа
Коментари Харесай

Директорът на „Пирогов“: Мустафа Емин е заплашвал с уволнение медици от болницата

„ Агресивно е да ви виждам в очите и да кажа - дайте си имената и по-късно министърът на опазването на здравето ще ви уволни “, сподели доктор Валентин Димитров
„ На 28 август в 19:40 часа в „ Пирогов “ на регистратурата Мустафа Емин записва детето си. Той е компаньон на пациента. На детето се прави рентген, защото е паднало от 60- сантиметрова масичка, праща се на коремен хирург и на травматолог. Минава по процедура като се открива, че детето има потребност от помощ, която се осъщестявава единствено в шокова зала – полагане на тегел върху рана. Чакали са 3 деца, само че когато идва редът им в шокова зала вкарват дете в хеморагичен потрес с хемоглобин 49, което означва, че то губи кръв и животът му е на ръба. Колегите стартират да пробват да спасят това дете, което още е в болничното заведение. През това време не може да влезе вътре друго дете “, изясни пред bTV доктор Валентин Димитров, изпълнителен шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ във връзка на случая със съветника на военния министър. 

„ Колегите стартират да се занимават с това дете, с цел да го спасят. Оказването на първа помощ продължава час и половина. Двете деца пред шокова зала играят и обикалят пред тв приемника пред чакалнята на залата “, уточни той.

„ Господинът и брачната половинка му стоят и чакат. Започва едно изнервяне, звънят на звънеца. Разговорите са снети като пояснение. Три пъти е прекъсвана работата на лекарите, като в единия здравна сестра 7 минути изяснява на господин Емин. Господинът не е посягал, не е бил, не е подскачал, само че също е толкоз нападателно е да ви виждам в очите и да кажа – „ Аз съм един кой си, дайте си имената и по-късно министърът на опазването на здравето ще ви уволни. Заплашвал е с уволняване “, изясни доктор Валентин Димитров.

Директорът на „ Пирогов “ посочи, че това е написано в обясненията на шестима чиновници на болничното заведение и акцентира, че при разигралата се обстановка не е споменавано Министерството на защитата.

„ От етичната комисия на „ Да, България “ пристигнаха на 30 август и гледаха записите от камерите. Бяха PR и още двама - младежи. Приключихме, предоставих им копия от разказите на хората. В четири часа се свързахме с Министерството на защитата и изявихме подготвеност да предоставим на министър Тодор Тагарев всички документи и материали, с цел да се обясни обстановката “, добави доктор Димитров.

Той посочи, че на никое място в диалозите не и в описанията не е намесено министерството на защитата.

Директорът на болничното заведение съобщи, че дамата, написала поста във Facebook - Неда Диманова е луксозен човек, който 46 години работи в „ Пирогов “. „ Тя е била възмутена от случилото се, написала пост. Аз взех решение постът ѝ да бъде оповестен в формалната страница на болница „ Пирогов “. Ние имахме питане какво се е случило в „ Пирогов “. Имаше питания от страна на екипа на болничното заведение какво ще направи управлението “, сподели шефът на болничното заведение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР