Агенцията за контрол на заболяванията на Института Роберт Кох в

...
Агенцията за контрол на заболяванията на Института Роберт Кох в
Коментари Харесай

Германия регистрира рекорден брой нови случаи на COVID-19

Агенцията за надзор на болесттите на Института „ Роберт Кох ” в Берлин заяви за рекордните 203 136 инфектирани за 24 часа. Броят на записаните инфектирани на 100 000 души за една седмица - набъбна до рекордните 1017,4 спрямо 940,6 през вчерашния ден.

Първата зараза с ковид в Германия беше доказана при мъж от Бавария на 27 януари 2020 година Оттогава в страната са регистрирани повече от 9 милиона инфектирани и повече от 117 000 умряли от или с COVID-19.

Германия стартира имунизация в края на декември 2020 година Повече от три четвърти от популацията е получило най-малко една доза ваксина, малко по-малко са с две дози, а повече от половината са имали и подсилваща трета.

Вариантът Омикрон, който е по-заразен, само че всекидневно се прекарва по-леко, е предизвикал гърмеж в броя на инфекциите през последните седмици. Това докара до дефицит на личен състав в медицинския бранш, добавя Българска телеграфна агенция.

Наред с ограничението на сериозните случаи на пациенти с ковид, които се нуждаят от болнично лекуване, намаляването на неимоверно високите равнища на инфекции е съществена цел на наложителната имунизация, подкрепяна от канцлера Олаф Шолц и министъра на опазването на здравето Карл Лаутербах.

Този вид за деяние беше разискван през вчерашния ден в Народното събрание, където се стигна до остри разногласия сред поддръжници и съперници. Отявлени поддръжници на имунизацията като Лаутербах считат, че това е единственият метод за превъзмогване на пандемията. Противниците на тази мярка, като заместник-председателя на Бундестага Волфганг Кубицки, считат, че наложителната имунизация е несъответствуваща, непропорционална и накърнява публичното доверие в демокрацията.

Агенцията за надзор на болесттите през днешния ден заяви, че повече от половината от популацията на Германия е получило подсилваща ваксина против ковид. Около 43 млн. души, или 51,7 на 100 от популацията, са получили бустерна доза, заяви Институтът „ Роберт Кох ”, като означи, че инжекциите обезпечават забележителна отбрана против разновидността Oмикрон.

Най-малко 75,6 % - 62,9 милиона души от немското население - са с най-малко една доза ваксина. Правителството си слага за цел до края на януари този % да доближи 80 на 100 - задачата обаче наподобява непостижима.

По данни на „ Роберт Кох ” минимум 73,7% от популацията са получили цялостна „ базова отбрана ”. Обикновено за това са нужни две дози ваксина, като се изключи еднодозовия препарат на „ Джонсън и Джонсън ”, макар че политиката за тази съответна ваксина е в развой на преразглеждане.

Понастоящем 24,4% от популацията (20,3 млн. души) не са имунизирани. За 4,8% от тези хора (4 милиона) на възраст от 0 до 4 години няма налична утвърдена ваксина.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР