Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) e санкционирала Българската агенция

...
Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) e санкционирала Българската агенция
Коментари Харесай

АКФ: Инспекция установи нарушения за 7 млн. лв. в Агенцията по храните

Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) e глобила Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) по 3 публични поръчки, като нарушаванията са за 7 млн. лв.., заяви във вторник неправителствената организация " Антикорупционен фонд ".

В Доклад от 23.10.2020 година, е посочено, че АДФИ е открила нарушавания по две публични поръчки на стойност 29.5 млн. лева без Данък добавена стойност. Нарушенията са на стойност 5.4 млн. лв.. Инспекцията е почнала след сигнала на Антикорупционния фонд (АКФ) от 8 август 2019 година, подаден в границите на следствието “Война за трупове”. След публикуването на следствието инспекция на АДФИ е упълномощила и прокуратурата.

" За първи път АДФИ реагира навреме по подаден от нас сигнал”, разяснява Бойко Станкушев, шеф на АКФ. “Вероятно ускорената инспекция е поради това, че и прокуратурата е поискала ревизия на БАБХ въз основа на изнесените в следствието ни обстоятелства ", добави той.

От лятото на 2019 година АКФ следи порочните практики на БАБХ за възлагане на активността по неутрализиране на скотски боклуци само на 2 компании – “Син кръст 2016” ООД (с ново име от 12 Октомври 2020 година „ ИДДД Логистик “ ЕООД) и “Еко БГ – СЖП” ЕООД.

Нарушения се откриват както при сключването на договорите през 2018 година, по този начин и при многократното удължение на периодите на договорите с анекси и възлагането на спомагателни услуги, в прорез с разпоредбите за възлагане на публични поръчки, прецизират оттм.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР