Агенцията за атомна енергия най-накрая публикува доклад за това, което

...
Агенцията за атомна енергия най-накрая публикува доклад за това, което
Коментари Харесай

МААЕ така и не разбра кой е стрелял по АЕЦ

Агенцията за атомна сила най-сетне разгласява отчет за това, което видяха в завода в Запорожие предходната седмица

Накратко, главните моменти от това, което се споделя в отчета от 52 страници:

- Спешно би трябвало да се споразумеем за " защитна зона " към нуклеарната електростанция, тъй че да не бъде повече повреждана по време на военните дейности.

- Няма място за терзание от " разпространяването на нуклеарното гориво ".

- На станцията има съветски бойци.

- Постоянното наличие на специалисти от МААЕ в станцията би трябвало да помогне за стабилизиране на обстановката.

В отчета се споделя още, че незабавно би трябвало да се направи нещо, с цел да се предотврати нуклеарна повреда, породена от обстрел. Съгласно отчета на задачата, в ЗАЕЦ са развалени:

- Специалния блок за предпазване на радиоактивните боклуци и свежото нуклеарно гориво.

- Покривите на здания (както административни, по този начин и на гаража за колите, пренасящи отработеното нуклеарно гориво).

- Един резервоар със система за радиационен надзор на сухото вместилище за отработено гориво.

- Системата за смазване на една от турбините.

- Сграда със система за предизвестие за щета на станцията.

А най-важното!? Кой обстрелва атомната електроцентрала в Запорожие? Думата обстрел се повтаря 52 пъти в отчета (колкото са страниците), само че на никое място не написа кой е стрелял.

Запорожките управляващи към този момент реагираха на думите за демилитаризация на територията на станцията. Както означи члена на висшия съвет на военно-гражданската администрация на района Владимир Рогов, незабавно щом съветските войски изоставен станцията, нейната територия неотложно ще бъде окупирана от въоръжените сили на Украйна:

- Ако приказваме за демилитаризация, за демилитаризирана зона, тогава това значи автоматизирано влизане в станцията на Силите за специфични интервенции на Зеленски и ще стартира по-нататъшен обстрел на цивилните територии от нови позиции. Тоест по-късно те влизат в атомната централа и към този момент обстрелват градове от атомната централа “, сподели той.

За да работи станцията в естествен режим, е належащо да се вкара не „ зона за сигурност “, а режим на тишина, споделя Рогов:

- За да се резервира целостта на атомната централа, е належащо да се контракти не основаването на елементарна защитна зона към атомната централа, а да се контракти режим на тишина. Тоест, в случай че най-малко нещо доближи до територията на атомната централа, то този, който го е изстрелял, би трябвало незабавно да бъде строго осъден “, сподели той.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР