Агенцията по заетостта приема заявления за компенсации за запазване на

...
Агенцията по заетостта приема заявления за компенсации за запазване на
Коментари Харесай

60 000 души ще запазят работата си с новия дизайн на мярката "Запази ме +"

Агенцията по заетостта приема заявки за обезщетения за опазване на заетостта по план " Запази ме + " от през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на Агенцията.

С новия дизайн на мярката ще се окаже поддръжка за запазване на към 60 000 работни места на наетите и самоосигуряващите се във краткотрайно затворените с акт на държавен орган поради коронавирус стопански действия.

Те ще имат право да получат средства в размер на 75 на 100 от осигурителния си приход за юли за дните, през които са употребили неплатен отпуск поради наложените ограничавания. Компенсациите ще се изплащат от датата на издаване на заповедта за неплатен отпуск, само че не по-рано от 7 септември и не по-късно от 31 декември 2021 година Максималният интервал, за който може да се получи този тип поддръжка, е 90 дни.

Сумите за обезщетения са възможни от датата на издаване на заповедта за неплатен отпуск за служащите и чиновниците или датата на акта на държавния орган за самоосигуряващите се, само че не по-късно от 31 декември 2021 година

Родителите, които са в неплатен отпуск и получават месечна целева помощ за дете до 14 години, което учи онлайн, нямат право на обезщетения по план " Запази ме + ".

Заявленията за включване в новия дизайн на мярката " Запази ме + ", както и приложенията към него се подават единствено посредством електронна платформа от работодателите, чиито служащи и чиновници желаят да получават обезщетения, и от самоосигуряващите се.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР