Агенцията по заетостта дава шанс за преквалификация на незаети лица.

...
Агенцията по заетостта дава шанс за преквалификация на незаети лица.
Коментари Харесай

Как безработни ще придобиват професия безплатно

Агенцията по заетостта дава късмет за преквалификация на незаети лица. Придобиването на нова специалност ще е гратис за тях.

Финансирането се поема от бюджета, а курсовете ще се организират в четирите центъра на държавното дружество " Българо-германски център за професионално образование " в Стара Загора, Смолян, Пазарджик и Плевен.

Подборът на бъдещите курсисти ще се прави от Бюрата по труда. Желаещите да се включат би трябвало да се свържат с трудовия си медиатор. Задължително условие е те да имат навършени 16 години, сподели Върбан Танев, шеф на Центъра в Стара Загора. 

Първите обучителни стратегии се чака да стартират през месец март, в случай че се съберат задоволителен брой претенденти. Средната дълготрайност на курсовете ще бъде сред 2 и 6 месеца според от степента на подготовка, която се придобива.

 istock istock
За участниците е планувана дневна стипенция от 10 лв.. За тях е обезпечено гратис общежитие с включена закуска, в случай че са от други обитаеми места. 

Българо-германският център за професионално образование в Стара Загора има 26-годишна история. По разнообразни просветителни стратегии нова специалност са придобили към 18 000 българи.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР