Агенцията по вписвания отказа да впише д-р Таня Андреева като

...
Агенцията по вписвания отказа да впише д-р Таня Андреева като
Коментари Харесай

Румен Велев остава начело на Шейново

Агенцията по вписвания отхвърли да впише доктор Таня Андреева като шеф на II САГБАЛ болница „ Шейново “.

Причината е, че в решението си за освобождение на настоящия шеф доктор Румен Велев и избор на доктор Андреева за краткотрайно изпълняващ длъжността, Столичният общински съвет не е направил смяна в Съвета на шефовете.

В началото на август вписването й беше спряно от Софийски градски съд след тъжба на отстранения с решение на СОС доктор Румен Велев, макар издържания от него конкурс. Впоследствие Областният шеф на София Вяра Тодева анулира решението на СОС и го върна за ново разглеждане, написа здравният уебсайт Здраве.нет.

„ С обсъжданото заявление е отправено искане за смяна в състава на съвета на шефовете на сдружението и в представителството му посредством изтриване на Румен Велев като член на Съвета на шефовете, оправомощен с представителни функционалности и регистриране на Таня Андреева - Райнова като член на съвета на шефовете и изпълнителен член. След попълване на регистърното произвеждане с в допълнение показаните документи, се открива, че в началото дадените инструкции са изпълнени отчасти, като наново не е удостоверена декларираната смяна в състава на Съвета на шефовете посредством изтриване на досегашния член на управителния орган Румен Велев и регистриране на Таня Андреева – Райнова “, се споделя в претекстовете на Агенцията по вписванията.

От АВ прецизират, че съгласно приложените решения на СОС се установи следната фактическа конюнктура: „ С решение от 27 юли 2023 година на СОС, вследствие на извършена конкурсна процедура за избор на членове на препоръките на шефовете на общински лечебни заведения за болнична помощ, след решение на комисията за номиниране, се утвърждава класиране на претендентите, включително и за актуалното сдружение. С решението се освобождават досегашните членове на Съвета на шефовете, включително и Румен Велев и се избират нови, включително Таня Андреева - Райнова. Със заповед на Областния шеф на област София, цитираното решение на СОС е върнато за ново разглеждане. С решение от 14 септември 2023г. на СОС, в границите на ново разглеждане в осъществяване заповедта на Областния шеф, решението от юли е изменено в частта по отношение на решенията за АГ „ Шейново “, които получават редакция, касаеща освобождението на членове на Съвета на шефовете Даниела Шиклева и Пламен Димов и съответния им нов избор като членове на груповия орган за ръководство на сдружението. На 14 септември СОС освобождава от служба като изпълнителен шеф и член на Съвета на шефовете Румен Велев и за такава е определена Таня Андреева-Райнова. Решението е взето при позоваване и на Правилника за използване на закона за обществените предприятия (ППЗПП) и не удостоверява смяна в състава на членовете на Съвета на шефовете “.

Според Агенцията може да се направи извод, че цитираните решения на СОС не удостоверяват декларираното изтриване на Румен Велев като член на Съвета на шефовете, респективно вписването на Таня Андреева - Райнова като подобен, доколкото в решението на СОС не е обективирано това категорично. „ Същевременно, в сходство с нормативните разпореждания, посредством които се стимулират решенията, не е допустимо да се реши за възможно вписването като представляващ на разположение, което не е определено в състава на груповия орган за ръководство на сдружението. На заявителя са дадени инструкции да показа доказателства, удостоверяващи декларираното изтриване на Румен Велев като член на Съвета на шефовете, респ. вписването на Таня Андреева - Райнова като подобен, които до приключване на периода по Закона за комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел не са изпълнени “, се споделя в претекстовете на АВ.

Отказът може да се апелира в седемдневен период от връчването му пред Софийски градски съд посредством Агенция по вписванията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР