Агенцията отбелязва, че израелската армия е засилила натиска върху последния

...
Агенцията отбелязва, че израелската армия е засилила натиска върху последния
Коментари Харесай

Израел удари една от най-високите жилищни сгради в Рафах, САЩ свалиха 28 дрона на хусите

Агенцията отбелязва, че израелската войска е засилила натиска върху последния регион от палестинската територия, където към момента не е навлязла и където над един милион разселени палестинци се намерили заслон, прибавя Българска телеграфна агенция.

При удара е разрушена 12-етажната постройка, а десетки фамилии са останали без дом, само че към този момент няма данни за жертви.

Според израелската войска блокът е бил употребен от " Хамас " за обмисляне на офанзиви против Израел.

Един от хората, живеещи в постройката, намираща се на едвам 500 метра от границата с Египет, сподели пред Ройтерс, че той и съседите му са били предизвестени от израелската войска половин час преди удара.

" Хората се стреснаха, тичаха по стълбите, някои паднаха, беше безпорядък. Те оставиха движимостите и парите си ", описа Мохамад Ал Набрис. Той добави, че измежду тези, които са се спъвали по стълбите по време на паническата евакуация, е била и бременна жена.

Според палестинската публична новинарска организация УАФА, която се базира на локални източници, при нападението са били ранени неизяснен брой цивилни.

Израел отхвърли да приключи военните дейности в региона, който назова " последния бастион на " Хамас ", само че след острите интернационалните рецензии въпреки всичко се ангажира да стартира плануваната си атака там чак откакто цивилните се изтеглят, отбелязва Ройтерс.

По-рано през днешния ден " Хамас " заяви, че при израелските удари в линията Газа са били убити и четирима заложници, само че не даде доказателства.

Израелските въоръжени сили в това време оповестиха, че са умъртвили десетки бойци на екстремистката организация през последните 24 часа, съобщи ДПА.

В южния град Хан Юнис са отстранени 20 бойци на " Хамас " в сухопътен пердах, по време на който израелските бойци са получили поддръжка по въздух.

При целенасочени дейности са били унищожени военни уреди на съперника и пленени неустановен брой бойци.

Най-малко 10 терористи са били убити в централната част от Газа, заяви още израелската войска.

Междувременно  Съединените щати оповестиха, че дружно със своите съдружници са свалили в ранните часове на днешния ден над Червено море минимум 28 дрона , пуснати от хусите, съобщи Ройтерс.

" При офанзивата не са развалени плавателни съдове от военноморските сили на Съединени американски щати и (оглавяваната от тях) коалиция и също по този начин няма известия за вреди на товарни кораби ", се споделя в изказването на Централното командване на американските въоръжени сили (СЕНТКОМ), което дава отговор за Близкия изток.

По-рано СЕНТКОМ заяви за 15 свалени безпилотни летателни апарата, изпратени от свързаната с Иран йеменска формация.

Говорител на хусите на собствен ред сподели, че при огромното нахлуване са били пуснати 37 дрона против кораба за насипни товари " Пропъл форчън " и американски ескадрени миноносци в Червено море и Аденския залив.

Товарният транспортен съд плава под сингапурски байрак, само че преди е бил американска благосъстоятелност. Затова английската организация за морските търговски интервенции допусна, че той е бил взет под прицел от хусите, защото са разполагали със остарели данни.

Англия и Франция също оповестиха, че техните въоръжени сили са свалили пуснати от йеменската формация дронове, прибавя Българска телеграфна агенция.

Хусите започнаха офанзивите си против кораби в Червено море и Аденския залив през ноември в символ на взаимност с палестинците на фона на израелската военна акция, подхваната в линията Газа в отговор на нападението на ислямисткото придвижване " Хамас " против Израел на 7 октомври.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР