Агенцията на ООН за бежанците заяви в петък, че участниците

...
Агенцията на ООН за бежанците заяви в петък, че участниците
Коментари Харесай

С 2,2 милиарда долара ООН бори бежанските кризи по света

Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците съобщи в петък, че участниците в огромен конгрес са дали обещание повече от 2,2 милиарда $ за световна бежанска рецесия, оповестява " Ройтерс ".

Хиляди чиновници от филантропични организации, бизнеса и гражданското общество участваха на тридневното събитие по настоящата тематика в Женева, Швейцария.

Броят на разселените хора и бежанците към този момент надвишава рекордните 114 милиона души  - заради военни спорове, беднотия и последствията от изменението на климата.

" Този конгрес оказва помощ да се спре вълната от бедност ", съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш в заключителните бележки, откакто цитира филантропичните рецесии в Мианмар, Йемен, Сомалия и Газа. Обещанията ми дават вяра, че можем да реализираме световен консенсус , с цел да се оправим един път вечно с огромните провокации на нашето време, които подхранват бежанската рецесия ", добави той.

Агенцията е хазаин на Световния бежански конгрес на всеки четири години в границите на заслужено разпределение на отговорностите за бежанците. Страните също по този начин дадоха обещание да одобряват 1 милион бежанци от трети страни до 2030 година, заяви организацията на Организация на обединените нации за бежанците.

" Участниците демонстрираха водачество, визия и креативност в търсенето на решения на доста комплицирани проблеми " , сподели в изказване висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди.
 Организация на обединените нации: Рекордни 110 милиона души по света са наложително разселени
Организация на обединените нации: Рекордни 110 милиона души по света са наложително разселени

Един на всеки 74 души сега е разселен

Гранди съобщи преди началото на събитието, че се надява то да помогне да се опълчи на предразсъдъците , които показват бежанците като опасност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР