Агенция Reuters твърди, че Tesla се е отказала от плановете

...
Агенция Reuters твърди, че Tesla се е отказала от плановете
Коментари Харесай

Ексклузивно: Tesla се отказва от колата за $25 000, Мъск: „Reuters лъже ”

Агенция Reuters твърди, че Tesla се е отказала от проектите да даде на потребителите наличен електрически автомобил за $25 000, базирайки се на три анонимни източника и вътрешни известия, които организацията е видяла.

Това решение, твърди Reuters, е превръщане на 180 градуса съгласно дългогодишните обещания на Мъск, че ще даде електрически автомобил за масите.

След като организацията разгласява своята история, Мъск употребява платформата X, с цел да напише: " Reuters is lying (again). "

Reuters is lying (again)
— Elon Musk (@elonmusk)
Акциите на Tesla паднаха с 6%, туитът на Мъск възвърне една част от тях, само че в последна сметка борсата затвори в петък със загуба на стойност от 3,6%.

Последва и нов туит от Musk в X: " Tesla Robotaxi unveil on 8/8 ", който още веднъж повиши акциите на идващия борсов ден.

Два източника споделят, че са научили за проектите за занемаряване на Model 2 на среща със чиновници, което един от тях споделя, че това се е случило в края на февруари.

“Директивата на Илон е да се заложи всичко на работаксито ” , споделя същият човек.

Третият източник удостоверява анулацията на плана и споделя, че новите проекти са за произвеждане на роботизирано такси, само че в доста по-малки размери от предварителните сметки за Model 2.

Тук ще кажем, че точно Model 2 стои в основата на обещанието на Мъск, че към 2030 година Tesla ще прави по 20 млн. коли годишно , двойно повече от това, което създаде предходната година Toyota.

Reuters цитира и няколко вътрешни известия за прекратяването на плана за Model 2.

Tesla назовава евтиния си модел NV91, за външният свят (доставчици) той е прочут като H422. Едно от въпросните известия от 1 март касае точно доставчиците, които „ би трябвало да спрат всички бъдещи действия, свързани с H422/NV91. ”

Още елементи по тематиката може да видите на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР