Агенция по безопасност на храните в Монтана извършва засилени проверки

...
Агенция по безопасност на храните в Монтана извършва засилени проверки
Коментари Харесай

Засилени проверки на храните преди празниците в Монтана

Агенция по сигурност на храните в Монтана прави засилени инспекции във връзка идните празници. Обект на надзор е агнешкото месо, яйцата, боята за яйца, козунаците, заяви шефът на Агенцията по храните доктор Герго Гергов.
Синият щемпел върху агнешкото месо значи, че е българско, а аления е за импорт.
"При инспекциите би трябвало да се подчертава на производството и търговията на обичайно предлагани храни, агнешко месо, козунаци, в това число боядисани яйца, пресни зеленчуци и други Съответствието на обектите с условията на настоящото законодателство. сходство на сградов фонд и съоръжение, генезис вярно предпазване на първични материали и храни, съществуване на здравна маркировка, в това число цвета на маркировката на трупното агнешко месо. Син цвят с генезис България, червен цвят с генезис друг от българският. Също по този начин ще се наблюдават периодите на предпазване на първични материали и храни и етикетирането на храните. Маркиране яйца, в това число недопускане на яйца от клас "Б " в комерсиалната мрежа ", сподели доктор Герго Гергов.
Засиленият надзор ще продължи до 7 май. При нередности може да се подаде сигнал на телефон 096 /300 202. Дежурни екипи ще има през почивните и празнични дни.
"За миналите няколко дни откогато стартираха тези инспекции няма установени несъответствия ", добави доктор Гергов.
Българската организация по сигурност на храните има и народен парещ телефон – 0700 122 99 и през онлайн формата на уеб страницата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР