Агенция Пътна инфраструктура започва тръжна процедура за избор на изпълнител

...
Агенция Пътна инфраструктура започва тръжна процедура за избор на изпълнител
Коментари Харесай

С над 5.5 млн. лв. от ЕС ще се рехабилитират 7 км от пътя Берковица - Монтана

Агенция " Пътна инфраструктура " стартира тръжна процедура за избор на реализатор на рехабилитацията на 7 км от второкласния път Костинброд - Берковица – Монтана, от 94-ти до 101-ви км в област Монтана, както и за контрол при осъществяване на строително-монтажните работи. Проектът ще се финансира от Европейския съюз по програмата за развиване на граничните зони " Интеррег V-A Румъния-България 2014-2020 ", посредством Европейския фонд за районно развиване.

Началото на обекта е при 94-ти км след с. Благово в посока Монтана, а краят – при 101-ви км в Северната промишлена зона на Монтана, при пътния възел с обходния път на града. С изпъленението на плана ще се възстановят технико-експлоатационните характерности на правата, като се обезпечи оптимална скорост на придвижване и повишение сигурността на придвижване, се показва в известие на организацията.

Предвижда се полагане на нова асфалтова настилка, уширяване на пътното платно в стеснените сектори до постигане на габарита на пътя. Ще бъде укрепен сектор от 120 м със свлачищен развой при 95-ти км, в непосредствена непосредственост до язовир " Чернила ". Основно ще се ремонтира и моста при 98-ми км над река Огоста и жп надлеза при км 100, с дължина 64 м.

Индикативната стойност на строително-монтажните работи е 5 549 515 без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяването им е 12 месеца. Оферти могат да се подават до 13 януари 2020 година

Прогнозната стойност за осъществяване на строителния контрол е 175 465 лева без Данък добавена стойност. Оферти ще се одобряват до 20 януари 2020 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР