Агенция Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за избор на изпълнител

...
Агенция Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за избор на изпълнител
Коментари Харесай

АПИ пусна поръчка за реконструкция на пътища в Смолян

Агенция „ Пътна инфраструктура “ започва социална поръчка за избор на реализатор на проучвателно-проектантски работи и осъществяването на възстановителни и укрепителни действия на 4 пътни прави в област Смолян. Четирите сектора пропаднаха предходната година в резултат на наводненията и по този начин оставиха жителите на няколко села блокирани.

Заради изобилните превалявания от дъжд и придошлите води на Широколъшка река и река Арда, само че и поради снеготопенето са разрушени подпорни стени, нарушени са и диги на откосите. На обособени места има проваляне на пътното платно и са нарушени ограничаващи системи, оповестяват от пресцентъра на Пътната организация.

Поръчката за инженеринга е разграничена в две обособени позиции, като общата ѝ планирана стойност е 950 000 лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване на проучвателно-проектантските работи е 60 календарни дни, а на строително-монтажните работи - 180 дни. Кандидатите могат да подават офертите си до 10 октомври.

В първата обособена позиция е проектирането и укрепването на три сектора от третокласния път Смолян – Стойките – Широка лъка – Девин, като проблематичните сектори са при селата Водата и Брезе. Индикативната стойност на поръчката е 807 500 лева без Данък добавена стойност.

От АПИ припомнят, че през август бе стартирана поръчка за укрепването на други 6 сектора от третокласния път, като би трябвало да бъдат ремонтирани прави в региона на селата Стойките, Широка лъка и Беден, както и при град Девин. В момента тръжната комисия преглежда постъпилите предложения.

Втората обособена позиция е за планиране и укрепителни действия на сектора преди село Могилица от третокласния път Чокманово - Смилян - Арда - Горна Арда. Отсечката е единствената пътна връзка на шестте обитаеми места, през които минава: Чокманово, Смилян, Могилица, Бяла река, Арда и Горна Арда. Индикативната стойност на поръчката е 142 500 лева без Данък добавена стойност.

Пътната организация напомня, че през юли Областно пътно ръководство - Смолян откри тръжна процедура за реорганизация на 30 км от въпросния третокласен път. Към момента комисията преглежда постъпилите ценови предложения.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР