Агенция Пътна инфраструктура ще трябва да върне парите на пловдивчанин,

...
Агенция Пътна инфраструктура ще трябва да върне парите на пловдивчанин,
Коментари Харесай

Пловдивчанин осъди АПИ за повторно платена винетка. Връщат му парите

Агенция " Пътна инфраструктура " ще би трябвало да върне парите на пловдивчанин, платил винетка за колата си два пъти. Това следва от решение на Пловдивския областен съд, към който индивидът се обърнал, откакто от АПИ отказали да му възстановят сумата непринудено.

Той си купил годишна винетка на 13 април м. година, само че при въвеждането на данните в системата пропуснал една цифра от номера на автомобила. След това платил таксата повторно, изписал правилно номера и се снабдил с електронна винетка. По-късно изпратил на АПИ мейл, в който описал случилото се, и изискал да си получи назад парите от първата такса. От пътната организация отказали с претекста, че против всяко едно от заплащанията е била издадена обособена електронна винетка, а и в закона не е планувана опция за възобновяване на такси по неправилно декларирани данни, заяви 24 часа.

Състав на Пловдивския областен съд обаче намира, че в тази ситуация няма две винетки за една и съща кола, тъй като първия път номерът на автомобила не е бил въведен тъкмо и годен документ не би могъл да бъде публикуван. Така искът на водача е почетен с решение, което предстои на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР