Агенция Пътна инфраструктура публикува в средата на януари проект на

...
Агенция Пътна инфраструктура публикува в средата на януари проект на
Коментари Харесай

Такива са плановете на АПИ за Околовръстното на Пловдив

Агенция " Пътна инфраструктура " разгласява в средата на януари план на програмата за поправки на републиканските пътища за 2022 година, в която беше планувано в Пловдивска област. Беше дадена опция на жителите да създадат оферти за включване на пътища, които съгласно тях са в тежко положение.  Plovdiv24.bg  започва поредност изявления за най-важните тематики и обекти. 

Един от най-важните планове за град Пловдив и региона е Околовръстното шосе. Агенция " Пътна инфраструктура " планува след края на зимата да продължи поетапният ремонт на Околовръстния път на Пловдив /път II-86/ на идващите 6 км в сектора сред кръстовищата с Пазарджишко шосе и с " Коматевско шосе ". През предходната година бяха актуализирани общо 8 км от околовръстния път сред кръстовищата с " Коматевско шосе " и с Асеновградско шосе.

В момента се работи по проектирането на разширението на габарита на околовръстния път на Пловдив. За по-бързото осъществяване планът е разграничен на три сектора - първият е с дължина 2,66 км, вторият - 2 км, а третият - близо 14 км. След извършени процедури за избор на реализатори по Закон за обществените поръчки за първите два сектора се изготвят механически планове. Като част от процеса на създаването и приемането им в АПИ са показани плановите документи за първия промеждутъчен стадий.

Те включват осъществяване на геодезически действия, инженерно-геоложки изследвания, хидроложко проучване и хидравлични калкулации, усъвършенстване на пътните възли, идейни планове за нови уреди и планиране на ремонтно-възстановителни работи по съществуващите уреди, оферти за създаване на местни платна. Работата продължава като се приготвя съвещание на Експертен технико-икономически съвет в средата на април.

За третия сектор има решение на Комисията за защита на конкуренцията в интерес на АПИ, защото процедурата за избор на реализатор се обжалваше пред Комисия за защита на конкуренцията. Предстои сключване на контракта за осъществяване на публичната поръчка с класирания преди всичко участник.

За трите сектора през 2016 година на фаза абстрактен план Министерство на околната среда и водите е постановило Решение по Оценка на въздействието върху околната среда. В него са прегледани и оценени механически характерности и детайли, които ще претърпят промени след създаване на техническите планове.

В тази връзка Агенция " Пътна инфраструктура " ще уведоми способния орган за смяна на капиталовото предложение, в резултат на което Министерство на околната среда и водите ще дефинира относимата към настъпилото изменение екологична процедура. След това ще може да се пристъпи към създаване и действане на плановете на ПУП-ПП за всеки един от секторите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР