Агенция Пътна инфраструктура ограничава движението на тежкотоварните автомобили около Коледа

...
Агенция Пътна инфраструктура ограничава движението на тежкотоварните автомобили около Коледа
Коментари Харесай

Ограничават движението на тирове по АМ Хемус в дните около Коледа

Агенция " Пътна инфраструктура " лимитира придвижването на тежкотоварните коли към Коледа по сектори от автомагистрала " Хемус " в Софийска област, оповестиха от организацията.

В тунелите " Топли дол " и " Правешки ханове " на 22 и 23 декември ще има две ленти за Варна, а на 27 декември – за София.

На 22 декември, петък, в последния работен ден преди почивните дни за Коледа, от 12.00 ч. до 20.00 ч. и в събота, 23 декември, от 8.00 ч. до 16.00 ч. се стопира придвижването на тежкотоварните камиони над 12 т в посока Варна по сектор от Автомагистрала " Хемус " сред 30-и до 47-и км. Ограничението е по отношение на упования засилен трафик за празниците и ремонтно-възстановителните работи в тунелите " Топли дол " и " Правешки хановe ".

Тежкотоварните коли ще се пренасочват по обходен маршрут от пътна връзка " Витинска река ", при 30-и км, по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел " Ботевград " при 47-и км, откъдето ще не престават пътуването си по Автомагистрала " Хемус ".

В взаимозависимост от метеорологичните условия и натовареността на придвижването е допустимо прекосяването на моторни транспортни средства над 12 тона да бъде лимитирано и в сектора от пътен възел " Правец " при 52-ри км до пътен възел " Осиковска Лакавица " при 60-и км. Обходният маршрут ще е по път I-3.

При натоварен трафик и за облекчение на всички пътуващи от София към Варна на 22 декември от 12.00 ч. до 20.00 ч. и на 23 декември от 8.00 ч. до 16.00 ч. при нужда ще бъдат обособени две ленти за придвижване в тунелите " Топли дол " и " Правешки ханове ". Всички пътуващи от Варна към София ще минават по обходен маршрут - от пътен възел " Осиковска Лакавица " по път I-3 и при п.в. " Правец " ще се връщат на Автомагистрала " Хемус ". По преценка на контролните органи според от интензивността на трафика е допустимо придвижването на всички МПС да бъде лимитирано от п.в. " Ботевград " до п.в. " Витинска река " с пренасочване по път II-17 и път I-1.

На 27 декември – последният почивен празничен ден, от 12.00 ч. до 20.00 ч. ще бъде стеснен тежкотоварният трафик от п.в. " Осиковска Лакавица " при 60-и км до п.в. " Правец " при 52-ри км. Обходният маршрут ще е по път I-3. В взаимозависимост от метеорологичните условия и трафика ще се стопира прекосяването на коли над 12 т в посока София, в сектора от п.в. " Ботевград " при 47-и км до п.в. " Витинска река " при 30-и км. Обходният маршрут ще е по път II-17 и път I-1.

На 27 декември от 12.00 ч. до 20.00 ч., според от трафика и метеорологичните условия, ще бъдат обезпечени две ленти за пътуващите към София в тунелите " Топли дол " и " Правешки ханове ". В тази връзка напълно ще се спре придвижването на всички МПС, пътуващи за Варна в сектора от Автомагистрала " Хемус " от 30-и до 47-и км. Обходният маршрут за пътуващите от столицата към Варна ще бъде от п.в. " Витинска река " по път I-1 и път II-17, а при п.в. " Ботевград " ще продължава по Автомагистрала " Хемус ". Друга опция при натоварен трафик е при п.в. " Правец " придвижването да се пренасочва по път I-3 и при п.в. " Осиковска Лакавица " да продължава по автомагистралата.

Пътната организация моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат деликатно и със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не подхващат рискови изпреварвания, с които заплашват сигурността на всички останали пътуващи, както и да не употребяват спешните ленти по автомагистралите за по-бързо напредване, тъй като по този метод биха попречили прекосяването на транспортните средства със специфичен режим на придвижване при положение на случай.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР