Агенция Пътна инфраструктура и НИПО-ЕЛЕКТРОНИКС ООД сключиха договор за събирането

...
Агенция Пътна инфраструктура и НИПО-ЕЛЕКТРОНИКС ООД сключиха договор за събирането
Коментари Харесай

Четвърта фирма ще събира електронно пътни такси

Агенция " Пътна инфраструктура " и " НИПО-ЕЛЕКТРОНИКС " ООД подписаха контракт за събирането на пътни такси за изминато разстояние посредством бордови устройства и GPS тракери.

Подписаният контракт е част от втория стадий от Общите условия за електронно събиране на пътни такси. С него се дава опция за пускане на процедура по доказване на оперативна съгласуемост.

Дружеството е вписано като народен снабдител на услуги в Националния електронен указател на националните снабдители на услуги за електронно събиране на такса за изминато разстояние на 31 януари 2023 година

След подписването на контракта ще може да се пристъпи към интеграционния развой. " НИПО-ЕЛЕКТРОНИКС "  ще би трябвало да премине сполучливо серия от проби до една година, след което договорът ще влезе в действие на стадий техническото опериране и сдружението ще може да дава услуги на ползвателите на платената пътна мрежа.

АПИ отбелязва, че  " НИПО-ЕЛЕКТРОНИКС " ООД е четвъртото сдружение, с което се подписва контракт за даване на услуга за електронно събиране на пътни такси.

До момента с два национални снабдители на услуги - " Интелигентни Трафик Системи " ЕАД и " Диджитол Смарт Инфраструктура " АД, е реализирана оперативна фаза и сдруженията оферират продажбата на пътни такси - е-винетка и тол.

На 15 септември Пътната организация подписа контракт с " Тол България " ЕООД, който при сполучливо прекосяване на серия от проби в период до една година ще влезе в действие в региона на техническото опериране и сдружението ще може да дава услуги на водачите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР