Агенция Митници започна изграждането на две нови специализирани входящи трасета

...
Агенция Митници започна изграждането на две нови специализирани входящи трасета
Коментари Харесай

На "Капитан Андреево" започна строежът на специализирани входящи трасета за хладилни камиони

Агенция „ Митници " стартира построяването на две нови профилирани входящи трасета за хладилни камиони и артикули, подлежащи на формален надзор от Българска организация по сигурност на храните.

Строително-монтажните работи ще са с оптимален период до 118 календарни дни, а след приключването им камионите ще се вкарват по две изцяло нови обособени профилирани трасета по продължение на целия пункт и през всички стадии на инспекции от другите институции, в това число през зоната за формален надзор на Българска организация по сигурност на храните.

Двете трасета ще бъдат оборудвани с везни с автоматизирано деяние, както и с обособена площадка за рентгенови инспекции, което ще форсира митническия и граничен надзор на този вид товари, както и на другите товарни коли. Двете трасета имат потенциал 600 камиона на денонощие, оповестяват от Агенция " Митници ".

„ Увеличаването на броя входящи трасета за товарни коли от 10 на 12, както и реорганизацията на входящия товарен трафик, които ще бъдат реализирани след довеждане докрай на плана, ще усилят пропускателната дарба на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево и надлежно ще понижат времето за изчакване на вход в страната. Строителните работи няма да се отразят на обработката на входящите транспортни средства нито като размер, нито като надзор. Естествено ще се постанова краткотрайна организация на придвижването в някои елементи от пункта, само че тя няма да затруднява придвижването ", посочи началникът на Митнически пункт Капитан Андреево Георги Господинов.

Той акцентира, че тази година ще има рекорден брой обработени товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево - над 1 млн. товарни автомобила на годишна база.

Строителството e на стойност 5 752 100,00 лв. без Данък добавена стойност и се прави в границите на социална поръчка „ Инженеринг (проектиране, строителство и реализиране на авторски надзор) за обект: „ Изграждане на две обособени входящи трасета за прекосяване на хладилни камиони на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево " с обща стойност 5 930 000,00 лева

Стартът на строителните работи стана вероятен откакто в края на предишния месец Министерство на районното развиване и благоустройството утвърди плана за реконструкцията и издаде позволение за градеж.

Изграждането на трасетата е в сходство с поетите от страна ни задължения за ускорение на граничния преход сред Турция и България.

На откриването на строителната площадка участва и шефът на Митническа дирекция Тракия Нихат Канък.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР