Агенти на ФБР нахлуха в дома на специалния агент Джонатан

...
Агенти на ФБР нахлуха в дома на специалния агент Джонатан
Коментари Харесай

ФБР нахлу в дома на Джонатан Бума, разобличител на бюрото, който твърди, че разследванията му в Trumpworld са били потулени

Агенти на ФБР нахлуха в дома на специфичния сътрудник Джонатан Бума в Ориндж Каунти в понеделник.

Бума сподели на Конгреса, че бюрото го принуди да спре следствието на Руди Джулиани.

Документите демонстрират, че Бума е обвинен в корист с класифицирана информация, което неговият юрист отхвърля.

Екип от федерални сътрудници в тактическа екипировка извърши заповед за обиск в понеделник в дома на един от тях, специфичния сътрудник на ФБР Джонатан Бума, съгласно юриста на Бума, Скот Хортън.

В заповед за обиск, прегледана от Business Insider, се показва, че Бума е обвинен в нарушение на законите против корист с класифицирана информация информация и квитанция за благосъстоятелност изброява " систематизиран материал " и " вероятен систематизиран материал " като измежду иззетите предмети.

Хортън сподели, че както обвиняванията, по този начин и разписките за благосъстоятелност са погрешни.

„ Нямаше класифицирана информация, открита при акцията “, сподели той. „ Знам това от диалог с моя клиент. “

ФБР не върна неотложно искане за коментар, подадено във вторник, ден след претърсването.

През юли Бума подаде заявление предпазени разкрития на лица, подаващи сигнали за нередности, в които се твърди, че бюрото прави неприятно ръководство и възмездие. Неговото до правосъдната комисия на Сената твърди, че Бума е бил помощник на Доналд Тръмп и че е бил заставен да закрие най-ценните си поверителни източници. Той също по този начин разказва доказателства, събрани от Бума, показващи, че Руди Джулиани, персоналният юрист на Тръмп, е бил деен от съветското разузнаване.

След приключването на разкритията му в Сената, Бума, 15-годишен деец от ФБР, който е експерт в контраразузнаването следствия, приказва за изказванията си с New Yorker и с Business Insider.

Миналия месец един от източниците на Бума, Чарлз Джонсън, твърди, че е вербувал милиардера от Силиконовата котловина Питър Тийл да бъде конфиденциален човешки източник на ФБР с кодовото име „ Философ “. и двамата потвърдиха, че Тийл в действителност е осведомител на ФБР, както и детайлности за ФБР за подходи от страна на Кремъл.

Хортън, юристът на Бума, сподели на BI, че нападението в понеделник в дома на Бума в Ориндж Каунти, Калифорния, беше възмездие за дейностите на Бума като адресант на сигнали. „ Те разположиха равнището на личен състав, което би било всекидневно за огромна мафиотска фигура за един настоящ сътрудник на ФБР, обвинен, че е сътрудничил на следствие на Конгреса “, сподели Хортън. „ Това е негово закононарушение. Това продължава да поражда сериозна угриженост за това по какъв начин контраразузнавателните действия на бюрото, ориентирани към съветските разследващи служби, са подкопани от политически хитрости от страна на висшия мениджмънт на бюрото. “

Активът на Buma повдига по-големи опасения по отношение на отношението на Бюрото към лицата, подаващи сигнали за нередности, по-общо, Хортън добави: „ Съгласно федералния закон лицата, подаващи сигнали за нередности, които си сътрудничат с Конгреса и подават тъжби, са строго предпазени против възмездие. Висшето управление на Бюрото алармира, че счита, че не са обвързани с този закон. "

Разписките за благосъстоятелност, прегледани от Business Insider, демонстрират, че бюрото е иззело куп документи и огромен набор от електроника от вкъщи на Бума, където той живее със брачната половинка си и трите им деца в учебна възраст: девет преносимия компютър, три смарт часовника, шест таблета, два телефона и един настолен компютър. Хортън сподели, че множеството от тези устройства принадлежат на фамилията му, за потребление в работата на брачната половинка му и образованието на децата им.

По време на нападението Бума е бил в медицински отпуск от бюрото, добави Хортън; той към този момент беше предал револвера си, значката, служебната кола и телефона на бюрото на уговорена среща с ръководителя си по-рано в понеделник.

Прочетете истинската публикация в Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР