Африканският съюз получи статут на постоянен член на Групата на

...
Африканският съюз получи статут на постоянен член на Групата на
Коментари Харесай

Африканският съюз получи статут на постоянен член на Г-20

Африканският съюз получи статут на непрекъснат член на Групата на 20-те най-големи международни стопански системи. Съобщението бе направено по време на встъпителната тирада на Моди за срещата на върха на Г-20. Африканският съюз срещна необятна поддръжка за включването си в Г-20. Така съюзът ще стане вторият районен блок, който е непрекъснат член след Европейския съюз.
Тази част на 21-ви век е значим миг, който демонстрира и дава нова посока на целия свят. Това е времето, когато вековните провокации изискват от нас нови решения и затова би трябвало да вървим напред, като изпълняваме всички свои отговорности с човешки кардинален метод.
Нарендра Моди, министър-председател на Индия

По-рано стана ясно, че мултинационална договорка за съгласуваност сред обекти на железопътна и пристанищна инфраструктура ще бъде оповестена през днешния ден в коридорите на срещата на Г-20 в Делхи. Това съобщи съветникът по национална сигурност на Съединени американски щати Джон Файнър. Меморандум за съгласие за договорката ще бъде подписан от Европейски Съюз, Индия, Саудитска Арабия, ОАЕ, Съединени американски щати и други представители на Г-20.
Днес, в качеството си на ръководител на Г-20, Индия приканва целия свят да стартира да си има вяра взаимно. Време е всички ние да действаме дружно.
Нарендра Моди, министър-председател на Индия

Очаква се на срещата да бъдат разисквани въпроси като даването на повече заеми на разрастващите се страни, реформирането на интернационалната дългова архитектура, регулацията на криптовалутите и въздействието на геополитиката върху продоволствената и енергийната сигурност. Проблем обаче остава общата позиция по отношение на войната в Украйна. Приключването на срещата на върха без такава позиция ще изобрази какъв брой обтегнати са връзките сред международните сили.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР