Африканският съюз изрази безпокойство от изказването на американския президент Доналд

...
Африканският съюз изрази безпокойство от изказването на американския президент Доналд
Коментари Харесай

Африканският съюз за изказването на Тръмп за "мизерните дупки": Обезпокоени сме

Африканският съюз изрази безпокойствие от изявлението на американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила за африкански страни, откъдето идват имигранти, наречени от него "мизерни дупки ", съобщи Асошиейтед прес. "Наистина сме обезпокоени ", съобщи Апелативен съд.

Днес африканците се разсъниха и научиха, че Тръмп най-сетне е показал интерес към континента им, само че не по метода, по който са се надявали, отбелязва Асошиейтед прес.

Използвайки афектиран език, Тръмп през вчерашния ден попита за какво им е на Съединени американски щати да одобряват повече имигранти от Хаити и "страни мизерни дупки " в Африка, вместо да одобряват хора от Норвегия. Това бе казано при разискване на въпроса за подписване на съглашение сред двете партии в Конгреса по въпроса за имиграцията.

"С оглед на историческата реалност и по-специално на метода, по който доста африканци са пристигнали в Съединени американски щати като плебеи, това изказване е в прорез с всякакво възможно държание и процедура ", сподели говорителката на Апелативен съд Ибе Калондо. "Това е извънредно учудващо, имайки поради, че Съединените американски щати си остават образец в международен мащаб по какъв начин миграцията слага началото на нация, построена върху мощните полезности, многообразието и основаването на благоприятни условия ", съобщи говорителката.

Африканските държавни управления се оказаха в неловко състояние. Като съществени получатели на американска филантропична помощ някои я изложиха на риск, критикувайки Тръмп, изключително предвид на обстоятелството, че неговото държавно управление желае да ореже помощта за интернационално развиване.

"Щом не е категорично упоменат Южен Судан, нямаме какво да кажем ", съобщи Атени Уек Атени, представител на южносуданското държавно управление.

Но ръководещата в Република Южна Африка партия Африкански народен конгрес дефинира изказването на Тръмп като "изключително обидно ". Заместник-генералният секретар на АНК Джесе Дуарте сподели, че разрастващите се страни в действителност изпитват компликации, само че уточни, че и в самите Съединени щати има милиони хора без работа и достъп до опазване на здравето. "Но ние не бихме създали такива неуважителни изказвания ", сподели той.

Африканските медии и младежите на континента също разясниха. "Това е сладкодумен образец за расизъм. Само това мога да кажа ", съобщи Ванги Мурагур, кенийски бизнесмен.

Някои взеха решение да иронизират изявлението на Тръмп и да му отговорят. "Добро утро от най-прекрасната от страните мизерни дупки в света!!! ", написа в Туитър водещата от южноафриканската телевизия Лийн Манас.

В Кения, икономическият център на Източна Африка, политическият деятел Бонифас Мванги написа: "Моля, не бъркайте мизерните водачи, които ние африканците избираме, с нашия прелестен континент ", написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР