Африканска чума по свинете няма. Това беше поредната кървава касапница

...
Африканска чума по свинете няма. Това беше поредната кървава касапница
Коментари Харесай

Кървавите касапници на Бойко Борисов за пари

Африканска чума по свинете няма. Това беше следващата кървава кланица на Борисов за пари. Но за какво никой не го разбра и да предотврати тази спекулация? Защо не го стопираха нито ръководещите, нито опозицията? Не знаеха ли що за човек е този наш министър председател?

Помните ли каква огромна кланица се извърши с поголовното изсичане на нашите гори? Всичко се изсече. Тази акция стартира още 2009 година Хиляди, а може и милиони декара гори се унищожиха и отпътуваха за Гърция и Румъния. И тя, гората, била болна, и тя била болна от чума. Само болна глава може да измисли подобен отговор. Милиарди отидоха в ръцете на Бойковото държавно управление и общинските им кметове.

Чудехме се ние по селата - такова всеобщо заличаване не е имало и по турско време. Тогава се е знаело, че земята и гората са национално благосъстояние на страната и би трябвало да се пазят от всяко едно посягане. Тогава са били основани горските стопанства, които са пазели горите ни. Сега е смут - общини, горски стопанства дружно продават за пари нашите гори. Продадоха ги за пари, изсякоха ги поради пари. За нас по селата нищо не остана. Елате и вижте в какво окаяно положение сме ние в Северозападна България - обл. Видин, община Белоградчик. Каквото имаше по селата - Трудово-кооперативно земеделско стопанство, Държавно земеделско стопанство, учебни заведения, се унищожиха, лечебните заведения - търговски сдружения, пощите и те станаха търговски сдружения. Няма лекари в тях - изгониха ги - няма пари да им заплащат общините и страната на Б.Б. Децата ни отидоха на гурбет по непознати страни, непознати майки и татковци да гледат. Забравиха ни. Страшилище е в нашите села - улици, тротоари, всичко е потънало в плевели и треволяк. Гробищата ни са в смут, не можем да влезем свещ да запалителен на околните си. Борисов на думи раздава лечебни заведения по 30-50 милиона, само че това е единствено на приказки от хиляда и една нощ. Заблуждава хората, лъжат ни крепко.

Някога и по селата имаше лекари, фелдшери. Сега сме гола вода. Лекуват ни по пътеки, а това значи напряко към гробищата. Изгубихме си страната от предатели, които 30 години ни ръководят и единствено за пари мислят. А в този момент чума след чума, безобразия, далавери - това е през днешния ден нашето благо родно място, което беше парадайс, ред, сигурност и прелестен живот. Това ни остана, другото е продадено.

Момчета, спрете тази сган! Излезте на улицата пред Народното събрание, няма закони за бедния ни народ, а има закон единствено за властта.

Лиляна Бонина,

с. Праужда, Видинско
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР