Африка винаги е произвеждала удивителни футболни таланти, които са успявали

...
Африка винаги е произвеждала удивителни футболни таланти, които са успявали
Коментари Харесай

Melbet посочва: Топ 6 на най-големите африкански легенди във футбола

Африка постоянно е произвеждала удивителни футболни гении, които са успявали да се утвърдят в редиците на европейските грандове. Черния континент към момента не е съумял да излъчи международен първенец, само че е неоспорим факт, че някои от играчите, идващи от тези земи, са възхитителни.

В тази публикация ще ви представим Топ 6 на най-големите африкански звезди във футбола. А в случай че вие смятате, че можете да употребявате футболните си знания във ваша изгода, последвайте нашия мелбет линк и действайте.

Абеди Пеле

Бившият национал на Гана Абеди Пеле е безспорно измежду най-големите звезди на африканския континент. Играещ на позицията на атакуващ полузащитник, Пеле е европейски първенец с Олимпик Марсилия през 1993 година. Избиран три пъти за Футболист №1 на Африка, Абеди Пеле е играл за клубове като Марсилия, Олимпик Лион, Лил и Торино.

Джордж Уеа

Бившият нападател на Либерия, ПСЖ и Милан Джордж Уеа е единственият африкански футболист, в миналото печелил най-престижното самостоятелно отличие в спорта - “Златната топка”. Уеа печели наградата през 1995 година, вечно записвайки името си в историята. Либериецът бележи повече от 200 гола по време на своята забележителна кариера, а спортната популярност го води даже до президентския пост на родината му.

Роже Мила

Играл на три международни шампионати, Роже Мила оказва помощ на Камерун да се трансформира в първият африкански тим, съумял да доближи етапа на 1/4-финалите на Мондиал. През 1994 година Мила се трансформира в най-възрастният създател на гол на Световно състезание, откакто на 42 години бележи за “неукротимите лъвове” против Русия. Два пъти е избиран за №1 на Африка, а през 2007 година е определен за №1 на континента за последните 50 години.

Самуел Ето’o

Стигаме и до различен камерунец в класацията, а точно - някогашният изпълнител на Барселона, Интер и Челси Самуел Ето’о. В интервала сред 2009 и 2010 година той прави нещо удивително, печелейки требъл в две следващи години с два разнообразни тима - Барселона и Интер. Камерунецът бележи повече от 400 гола в кариерата си, печелейки общо три пъти Шампионската лига. Истински див звяр пред гола, Ето’о постоянно ще бъде измежду най-хубавите на Черния континент.

Яя Туре

Когато четири пъти си бил избиран за №1 в Африка, няма по какъв начин да не си един от най-хубавите за всички времена. Най-добрите години на Яя Туре минаха в Барселона и Манчестър Сити, където той се потвърди изцяло в може би двете най-силни шампионати на планетата. Европейски първенец с Барселона и троент притежател на трофея във Висшата лига, Яя Туре бе същински владетел в междинната линия. Властелин, който обичаше и да бележи голове.

Дидие Дрогба

Стигаме и до повелителя на головете Дидие Дрогба, който постоянно ще бъде една от огромните митове в историята на британския Челси. С главен принос за единствения трофей на “сините” в Шампионската лига, Дидие Дрогба завършва кариерата си с повече от 350 осъществени попадения. Този нападател притежаваше рядко срещана симбиоза сред мощна физика и отлична техника, а нюхът му пред гола бе смъртоносен.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР