Афганистанските сили за сигурност успяха да освободят 149 души, в

...
Афганистанските сили за сигурност успяха да освободят 149 души, в
Коментари Харесай

Освободиха 149 души, отвлечени от талибаните в Афганистан

Афганистанските сили за сигурност съумяха да освободят 149 души, включително дами и деца, които по-рано през днешния ден бяха отвлечени при засада на талибаните против три пътнически рейса в северната провинция Кундуз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Насрат Рахими, заместник-говорител на афганистанското вътрешно министерство, сподели, че бунтовниците държат в плен още 21 души, заяви Асошиейтед прес. При интервенцията по освобождението на арестуваните, която продължава, са били убити минимум 7 талибани.

Говорителят на талибаните Забиула Муджахид сподели през днешния ден, че те решили да пленят хората от рейсовете, откакто техни разследващи източници разкрили, че в тях пътуват доста членове на афганистанските сили за сигурност. Той увери, че цивилните от рейсовете ще бъдат пуснати, само че не сподели какво ще стане с военните, съобщи Ройтерс.

Той съобщи също, че талибанските водачи не са оповестили преустановяване на огъня в отговор на оповестеното от афганистанския президент Ашраф Гани едностранно помирение поради празника Курбан байрам.

Независимо от това талибаните ще освободят минимум 500 пленници, включително и членове на силите за сигурност, хванати по време на конфликти в три афганистански провинции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР