АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ ЕАД публикува имената на компаниите

...
АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ ЕАД публикува имената на компаниите
Коментари Харесай

5 компании кандидатстват за изграждането на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ Козлодуй

„ АЕЦ Козлодуй – Нови мощности “ ЕАД разгласява имената на фирмите включени в късата листа на евентуални строителни компании за построяването на 7-ми и 8-ми блок на централата, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Комисия към „ АЕЦ Козлодуй – Нови мощности “ ЕАД, комисия извърши преквалификация на претендентите декларирали интерес в границите на процедурата в интервала 08-12 февруари 2024 година Кандидатите за присъединяване в процедурата за установяване на къса листа на евентуални строителни компании за инженеринг, строителство, доставка и въвеждане в употреба на нуклеарна централа на утвърдената площадка в Козлодуй, с технология AP1000® (накратко „ процедурата “) са пет, а точно: Fluor B.V., Bechtel Nuclear Power Company Limited, Hyundai Engineering & Construction Co.,Ltd., консорциум с водач China National Nuclear Corporation Overseas Ltd. и сътрудник China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction Co., Ltd., както и China Energy Engineering Corporation Limited.

След осъществена инспекция във връзка с всеки претендент за съществуване на дължим инженерно-технически и строителен опит и експертиза; стопански и финансов потенциал и съществуване на всички изискуеми документи подадени, завършени и попълнени, според условията посочени в Обява за изложение на интерес, комисията предложи за къса листа на евентуални строителни компании (кандидати) за инженеринг, строителство, доставка и въвеждане в употреба на нуклеарна централа на утвърдената площадка в Козлодуй, с технология AP1000®, формирана на правилото „ минава/не минава “ („ pass/fail “): Hyundai Engineering & Construction Co.,Ltd. С решение на Съвета на шефовете на „ АЕЦ Козлодуй – Нови Мощности “ ЕАД по т. I.1. от Протокол № 4-2024 година от 13.02.2024 година е признат и утвърден отчета на комисията.

Оповестяването на имената на претендентите идва след решение на Народното събрание от 18.12.2023г. за започване на създаване на 7-ми и 8-ми блок на площадка № 2 на АЕЦ Козлодуй, на 19.01.2024 година, с технология AP1000® със период до 02.02.2024 година

Съветът на шефовете на „ АЕЦ Козлодуй – Нови Мощности “ ЕА. е одобрил отчета на комисията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР