АЕЦ "Белене" и сътрудничеството ни на две морета - Черно

...
АЕЦ "Белене" и сътрудничеството ни на две морета - Черно
Коментари Харесай

Борисов и Медведев обсъдиха АЕЦ Белене и сътрудничество на две морета


АЕЦ "Белене " и съдействието ни на две морета - Черно и Каспийско, разискаха на среща между тях българският и съветският министър председател. Двамата се срещнаха в коридорите на в коридорите на Първия Каспийски стопански конгрес в Туркменистан.

Тема на диалога сред Бойко Борисов и Дмитрий Медведев бе опцията за реализация на плана за атомната централа, само че при поставените от българската страна условия, оповестиха от Министерския съвет. Заявления за присъединяване в актуалната процедура за избор на стратегически вложител по плана се одобряват до 19-ти август. Според премиера Борисов, в района ще възникне нужда от индустриални мощности, които да генерират чиста електрическа енергия на налични цени, отчитайки все по-амбициозните цели за понижаване равнищата на нездравословни излъчвания във всички браншове на стопанската система. В този смисъл АЕЦ „ Белене” може да се трансформира точно в подобен електроизточник за района, счита Борисов.



"България води политика, която е ориентирана към гарантирането на енергийната сигурност, както за страната ни, по този начин и за Европейски Съюз. На срещата заявих, че диверсификацията е значим детайл за гарантирането на сигурността на газовите доставки в Европейски Съюз. България работи интензивно по плановете за газови връзки със прилежащите страни. Запознах Медведев със сериозната работа на българското държавно управление по отношение на реализирането на плана за газоразпределителния център „ Балкан ", заяви още Борисов в профила си в обществената мрежа след срещата с съветския министър председател.

Необходимо е да бъдат разисквани опциите, които се разкриват пред Русия и България, в случай че бъде комбиниран капацитетът на Черноморския и на Каспийския район, пък предложи от своя страна Дмитрий Медведев, представен от ТАСС.

"Посещението ви тук, в Каспийския район, потвърждава това, за което разговаряхме с вас през днешния ден, че може да се опитаме да съчетаем и черноморското измерение, и каспийското измерение, изключително в случай че това носи дивиденти на страните и народите в нашите страни ", сподели съветският министър председател.

Борисов означи, че районът "разполага с големи благоприятни условия " и България, ситуирана от другата страна на Черно море, е "един тип вход към европейския континент ".

"Трябва да се има поради, че комерсиалните връзки, железопътният превоз, автомобилните връзки, морският превоз, хъбовете, каквито има и в България, и в Русия северно от този район, допускат големи благоприятни условия ", сподели българският министър-председател.

Черно море "трябва да си остане море на мира, търговията, туризма, транспортните връзки ", обезпечавани от фериботи, яхти и газопроводи, акцентира Бойко Борисов, представен от ТАСС.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР