Адвокатският съвет на Адвокатска колегия – Варна, изказва своята категорична

...
Адвокатският съвет на Адвокатска колегия – Варна, изказва своята категорична
Коментари Харесай

Адвокатска колегия – Варна излезе с декларация за побоя над Мария Димитрова

Адвокатският съвет на Адвокатска гилдия – Варна, изрича своята безапелационна поддръжка на нападната на 14.10.2022 година сътрудник юрист Мария Иванова Димитрова и заявява, че ще отстоява с всички възможни от закона средства правата на юристите и опцията за практикуване на специалността без боязън и ще се бори за понижаване на експанзията и похищенията върху здравето и личността на българските жители.

Случилото се е жестоко посягане освен против личността, достойнството и достолепието на юриста, само че и против цялата свободна и самостоятелна адвокатура, се споделя в декларация на организацията, представена от " Черно море ".

Призоваваме способените органи да създадат всичко належащо за откриване на причинителя на действието, приключва документът.

" Възраждане " изрично осъжда акта на физическо посягане над общинския консултант от групата на политическата организация в Общински съвет Варна Мария Димитрова, се споделя в позиция на партията, изпратена до медиите.

Случилото се през вчерашния ден не е просто случай, а сигнал по какъв път вървим като общество. Деяния като това не би трябвало да се случват, нито да се подценяват от обществото. Не би трябвало да имаме толерантност към насилието, изключително към насилието над дами.

Физическото похищението над единствения общински консултант от групата на „ Възраждане “, който е представител на нежния пол, демонстрира подлост, боязън и непочтеност от страна на мъжа причинител.

Мария Димитрова е човек със мощно изразена гражданска позиция, който през годините е подкрепял голям брой дела в интерес на жителите на Варна. Общинският съвет е място, където тя и останалите общински съветници от групата работят за варненци в непосредствена и директна връзка със самите тях. Той е естрада, посредством която проблемите на жителите стигат там, където би трябвало да намерят своите решения.

Със сигурност активността на „ Възраждане “ в общинския съвет е неизгодна на трансформиралите града в огромна корупционна скица, само че действия като вчерашното демонстрират единствено едно – на прав път сме и няма да спрем.

Физическото посягане над Мария Димитрова е посягане над всеки един гласоподавател на „ Възраждане “ и ние призоваваме Министерство на вътрешните работи неотложно да реализира нужните дейности по постъпилата тъжба от нашия общински консултант, да откри причинителя, Прокуратурата да го изправи пред съда.

Благодарим за интереса към случилото се на всички медии, към които се обръщаме с молба да не безпокоят Мария Димитрова, която се възвръща от напрежението в резултат на случилото се, приключва позицията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР