Адвокатите на Тръмп искат дата за април 2026 г. на процеса по делото за подривна дейност във федералните избори

...
ВАШИНГОН (АП) — Адвокатите на Доналд Тръмп поискаха от федерален
Коментари Харесай

ВАШИНГОН (АП) — Адвокатите на Доналд Тръмп поискаха от федерален съдия във Вашингтон да отложи за години след изборите процеса във Вашингтон по обвинения, че бившият президентът заговорничи да отмени резултатите от изборите през 2020 г.

Предложената дата април 2026 г. е драматично противоречие на препоръката на Министерството на правосъдието от миналата седмица, че процесът трябва да започне на 2 януари 2024 г. Въпросът в крайна сметка е отворен на американския окръжен съдия Таня Чуткан, която се очаква да определи поне предварителна дата за процеса по време на съдебно заседание на 28 август.

В документ адвокатите на Тръмп казват, че дългогодишното забавяне е необходимо както поради безпрецедентното естество на случая и „огромното“ количество информация – 11,5 милиона страници – която те трябва да прегледат. Те казаха, че ще трябва да преглеждат около 100 000 страници на ден, за да спазят предложената от Министерството на правосъдието дата на процеса.

„Ако трябваше да отпечатаме и подредим 11,5 милиона страници документи, без празнина между страниците, при 200 страници на инч, резултатът ще бъде кула от хартия, простираща се на почти 5000 фута в небето. Това е по-високо от монумента на Вашингтон, подреден върху себе си осем пъти, с близо милион резервни страници“, пишат адвокатите на защитата.

Календарът на Тръмп за 2024 г. вече се очакваше да бъде пълен с дати на съда и изяви в предизборна кампания.

Той се сблъсква както с първичен президентски сезон, така и с четири наказателни дела в четири различни града. Следващия 25 март той ще бъде съден по дело в щата Ню Йорк, свързано с предполагаемо плащане на пари на порно актьор. Прокурорите в окръг Фултън, Джорджия, където Тръмп беше обвинен по-рано тази седмица в опит да отмени резултатите от президентските избори в този щат, предложиха дата за процеса на 4 март - въпреки че това вероятно ще се пропусне предвид сложността на разрастващо се дело за рекет, което включва 19 обвиняеми.

Федерален съдия във Флорида определи дата на процеса на 20 май по обвиненията, че Тръмп незаконно е съхранявал секретни документи и ги е скрил от следователите.

____

< p>Следвайте Ерик Тъкър в Twitter на http://www.twitter.com/etuckerAP

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР