Адвокатите на президента на САЩ Доналд Тръмп, в отговор на

...
Адвокатите на президента на САЩ Доналд Тръмп, в отговор на
Коментари Харесай

Тръмп: Импийчмънтът е незаконен

Адвокатите на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, в отговор на предложение за присъединяване в процеса на импийчмънт, нарекоха обвиняванията против него нарушаване на конституцията на Съединени американски щати и опит за интервенция в изборите.

" Искането на Камарата на представителите за импийчмънт е рискова офанзива против правото на американския народ да избере свободно своя президент. Това е отявлен и противозаконен опит за отменяне на резултатите от изборите през 2016 година и интервенция в изборите през 2020 година, които са след няколко месеца ", обявиха те.

" Искането за импийчмънт единствено по себе си е невалидно от позиция на конституцията. То даже не повдига обвинявания за закононарушения или нарушавания на закона, да не приказваме за " изключително тежки закононарушения и непозволено държание ", а всичко това се изисква от конституцията ", се споделя още в изказването на отбраната на американския президент.

Според юристите на Тръмп, импийчмънтът няма нито процедурни, нито конституционни учредения. Те показват, че в понеделник, 20 януари, Тръмп ще показа по-подробно съществена юридическа позиция, а Камарата на представителите ще може да му отговори във вторник, когато се чака да стартират чуванията в Сената.

Камарата на представителите упрекна Тръмп за корист с власт и възпрепятстване на следствие в Сената. Според обвиняването украинският президент Владимир Зеленски е бил принуждаван да проверява някогашния американски вицепрезидент и един от евентуалните противници на Тръмп за идващ мандат Джо Байдън и неговия наследник около бизнеса им в страната. Импийчмънт беше пожелан единствено с гласовете на демократите, до момента в който републиканците, които имат болшинство в Сената, имат намерение да оправдаят президента.

В събота демократите в Камарата на представителите в американския Конгрес разгласиха нови документи по процедурата за импийчмънт. Председателят на комисията по разузнаване Адам Шиф, който ще съставлява Камарата на представителите на правосъдния развой в Сената, съобщи, че материалите са предоставени от бизнесмена Лев Парнас. Той е настоятелен сътрудник на персоналния юрист на президента Руди Джулиани.

Парнас призна по-рано, че се е срещал с публични лица в Украйна и е упражнявал върху тях напън със знанието на президента. " Тръмп прелестно знаеше какво се случва ", разяснява той в изявление за MSNBC.

Самият Тръмп съобщи, че не познава Парнас и не счита, че когато и да било е общувал с него. В материалите, предоставени на демократите от Парнас, има фотоси, на които той е дружно с Тръмп, и приветствена картичка, подписана от президента. Пред публицисти в Белия дом Тръмп разяснява, че взе участие в събития по набиране на средства, на които се вършат хиляди фотоси и че от това не следва, че познава Парнас.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР