Адвокатът от ПП Милен Матеев не знаел, че номерата са

...
Адвокатът от ПП Милен Матеев не знаел, че номерата са
Коментари Харесай

Депутат от „промяната“ хванат да кара нерегистриран автомобил, извадил депутатска карта

Адвокатът от Политическа партия Милен Матеев не знаел, че номерата са краткотрайни на компания и могат да се употребяват само от продавача
Депутатът от „ Продължаваме промяната “ Милен Матеев, който е и зам.-председател на парламентарната комисия по правни въпроси, е бил заловен от полицейски патрул във Велико Търново да ръководи нерегистриран автомобил, заяви „ Труд “.

Абсурдната преживелица се разиграва на 10 януари преди обяд. Народният фаворит е бил спрян за инспекция на бул. „ България “ в остарялата столица и униформените незабавно открили, че има неправда с регистрацията на возилото.

Матеев обаче се показал с депутатската си карта, с помощта на нея бързо позволява казуса си.

„ Това се случи на кръстовището под КАТ. Бях зад кормилото на автомобил, който преди малко бях купил. Нелепата обстановка се разигра, до момента в който отивах към КАТ, с цел да го записвам. Колата е „ Смарт “, 2014 година, взех я на остаряло. Докараха ми я от автокъща във Варна “, описа Милен Матеев.

Народният представител показа още, че колата е пристигнала от морската столица във Велико Търново на личен ход. Въпреки юридическото си обучение обаче той явно не се усеща да попита за номерата, както и има ли право да ръководи автомобила,

„ Колата беше с номера, взех документите, качих се и потеглих към КАТ. Когато ме стопираха служителите на реда се оказа, че номерата са краткотрайни, които могат да се употребяват само от фирмата-продавач. Не знаех, че има краткотрайни номера, които не са свързани с автомобила. Заради това породи казуса, само че всичко беше изяснено и колата към този момент е записана “, успокои Милен Матеев.

Ако елементарен жител без депутатска карта бъде хванат зад кормилото на нерегистриран автомобил предстои на наказателна или най-малко административна отговорност – според от умисъла на действието. Законът е фиктивен по този метод, с цел да се предотврати потреблението на краткотрайни и директни номера от страна на недобросъвестни водачи, които могат да правят нарушавания на пътя без да могат да бъдат глобени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР