Адвокатът на обвинения като извършител на убийството на Андрея от

...
Адвокатът на обвинения като извършител на убийството на Андрея от
Коментари Харесай

Адвокатът на обвинения в убийството на Андреа от Галиче: По делото гъмжи от нарушения, принуден съм под натиск да се откажа от защитата

Адвокатът на обвинявания като причинител на убийството на Андрея от Галиче - Владимир Илиев твърди, че по делото против Аксел Олеков гъмжи от нарушавания, научи организация BulNews.
Защитникът на младия мъж пристигна в редакцията на медията ни, с цел да показа своята позиция по делото.
Аксел Олеков е единственият обвинен за жестокото ликвидиране на Андреа, което бе осъществено на 11 януари.
„ Имам основателни подозрения, че се стремят да ме отстранят като бранител на подсъдимия, защото съм разкрил няколко основни нарушавания при следствието. Говорителят на Окръжен съд-Враца на 7.10.2020 г не сподели истината пред медиите по отношение на наличието на частната тъжба до Апелативен съд в София “, съобщи Илиев.
Адвокатът показа, че при започване на октомври изискал кратко правосъдно разследване, като поискал призованите очевидци да бъдат понижени от 33-ма на 9 и това искане е било признато от съда за осъществяване на съвещанието на 7 октомври. Като за идното съвещание на 2 ноември учудващо съдът няма да приложи кратко правосъдно разследване по член 371 т.1 в Наказателно-процесуален кодекс, добави Илиев.
„ Аз и подсъдимият Аксел постоянно сме желали да спомагаме процесът да не се проточва “, сподели Илиев.
Около седмица след настояването, в деня на делото - 7 октомври, то било отсрочено, а посочената причина от Окръжен съд-Враца е тъжба до Софийски апелативен съд, импортирана от бранителя на Аксел. В нея той е изложил нередностите, които разкрил по процеса. Илиев е показал точно това, че съдът не е почел настояването му за скъсен развой по член 371 т.1 в Наказателно-процесуален кодекс.
Друго нарушаване, което е разкрил бил нелегално дефинираният иск за 300 000 лв., поискани от бащата на убитата Андреа. Според Владимир Илиев документът не е бил юридически изискан.
Защитникът на Аксел показа и други свои съмнения, че диалозите им във врачанския затвор са били подслушвани макар експлицитната законова възбрана за това. Той добави, че в една от първите им срещи младият мъж споделил, че го упрекват в неща, които не е направил.
Владимир Илиев сподели, че се е отказал да бъде юрист на Аксел Олеков поради незаконния напън против него и фамилията му от страна на противозаконните дейности на съда и адвокатските органи.
„ Аз съм се отказал да съм му юрист, защото усетих, че се стремят да ме отстранят и започнаха да вредят на цялото ми семейство “, съобщи Илиев.
Припомняме, че делото за зверското ликвидиране е планувано за 2 и 3 ноември.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР